bok

Myror i djungelbrallan

Anna Olsson

Författare

Anna Sommansson

Författare

Björn Bergenholtz

Illustratör

Beskrivning

2003-06-30
Svenska

Författare

Anna Olsson, Anna Sommansson

Illustratör

Björn Bergenholtz

Djungeln är grön, grön, grön. Här växer det så det knakar. Många av världens djur bor i en djungel. Och ingenstans finns så många myrarter som i djungeln. Så då åker vi, då: Nu bär det av till djungelvärlden Över land, över berg, över hav. Följ med vår myra på flygplansfärden. Häng med! Nu ger vi oss av. Floden skär som en motorväg mellan träden. På marken är det mörkt och klibbigt. En bit upp når några av solens strålar ner. De högsta trädens kronor, badar i ljus. Det finns många våningar i en djungel - och varje våning har sina hyresgäster. Här lever världens längsta ormar och världens giftigaste grodor. Myrorna som odlar sina egna svampar. Krokodiler. Apor. Partydjuren i långkjol och släp. Cirkusdjuren - djungelns akrobater. Påhittiga växter och stora slöa katter. Och så drottningen i det gröna. Trots kända inslag från tv-programmet som Fakta-Fanny och Gissa bajset, lever boken ett eget liv. Den ger tid åt funderingar och fantasier, när barnen inte längre orkar hänga med i tv-tempot. Anna Olsson och Anna Sommansson är redaktör respektive producent för tv-programmet Myror i brallan. Innan de skrev den här boken, var de i Amazonas och på Galapagos och rekade lite. Myror i Badbrallan, 2002

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-06-30

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129657838

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.337

Bredd (mm)

200

 

Långa landet

Om boken

Följ med på en annorlunda resa runt Sverige. Myror i brallan-författarna tar oss genom vårt avlånga land. Från fjällen, genom skogarna, över åkrar och ner i Östersjön. Det ser verkligen inte likadant ut överallt i Sverige. Olika djur och växter trivs i olika slags natur. Den här boken handlar om Sverige och om de djur och den natur som finns här. Besök staden och landet, grottor och öar, samt vargar och skalbaggar. Läs om vilda björnar och vilda bär, och lär dig hur Sveriges allemansrätt fungerar. Anna Olsson och Anna Sommansson, producent respektive redaktör på Myror i brallan, heter författarna. Att de arbetar med Myror i brallan märks på stilen. Boken är dock inte kopplad till programmet. Research och idéerna kommer från inspelningar, och författarnas styrka är deras förmåga att hitta barnens ingångar till kunskap. Boken illustreras av Anna Sandlers roliga och berättande bilder. Hon har tidigare illustrerat de populära barnböckerna Vända på ända, Naken om baken och Elsa och godnattsagorna med texter av Martin Olczak.

Anna Olsson, Anna Sommansson, Anna Sandler

Långa landet

 

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann

Den zoologiska trädgården

Om boken

Det är något märkligt på gång i stadens gamla zoologiska trädgård. Det var länge sedan det kom mer än några enstaka besökare för att titta på alla de fina djuren: grisen, björnen, den ståtliga älgen, kossan och alla de tokiga hönorna. Dag efter dag, år ut och år in, har den trötta djurparksdirektören matat alla djuren och städat alla burarna helt på egen hand. Men när han en morgon råkar försova sig får han väldigt bråttom när alla djuren ska tillbaka in i sina burar, och då förändras allt. Plötsligt är hela djurparken proppfull av förundrade besökare som pekar, fotar och filmar. De har aldrig sett på maken, vilken fantastisk gris, så stor och lurvig! Och en björn med knorr på svansen, aldrig har man sett något så märkvärdigt! Djurparksdirektören kliar sig i huvudet - vad är det som har hänt i hans djurpark egentligen?

Med en stor portion humor och finurlighet har Björn Bergenholtz skapat en berättelse om att inte tro på allt man läser. I de makalösa bilderna som blivit Björn Bergenholtz signum finns mycket att upptäcka för både stora och små.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Den zoologiska trädgården

Relaterat

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

”Måste alla böcker vara fyrkantiga?”

Luftslott och synvillor är en bok olik alla andra, både till innehåll och utförande. Ett snedskuret praktverk i stort format fyllt av tankeväckande bilder i Björn Bergenholtz omisskännliga stil.

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.