bok

Ge hit mobilen!

en sann berättelse om två rånare

Siv Widerberg

Författare

Beskrivning

2002-08-14
Svenska

Författare

Siv Widerberg

De är två ganska vanliga kompisar i en landsortstad. De småskolkar, småknarkar. Strular. De behöver mer och mer pengar och börjar råna, åker fast, hamnar hos socialen och i fängelse. Då får det vara slut! Och de börjar den mödosamma vägen tillbaka ... Siv Widerberg har med sitt osvikliga engagemang och allvar intervjuat och sammanställt en viktig och tyvärr mycket aktuell bok.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-08-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656961

Antal Sidor

127

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.266

 

Moa och Samir: De nya stövlarna

Om boken

En vanlig dag är Moa lite förkyld och hemma med pappa. Lite långsamt och tråkigt är det. Kanske det skulle vara en bra idé att gå ut?

Men när pappa ska klä på Moa gillar hon inte det heller. Trotset sätter in. Moa vill klä på sig själv. Det går inte så bra. Men då ringer det på dörren. Där står Samir. Han har fått en ny lyftkran och nya stövlar. Moa springer direkt och hämtar sin polisbil och hittar sina stövlar under köksbordet. Oj, vad fort det går att sätta på sig dem!

Vilken tur att Samir kom förbi just i dag!

Siv Widerberg fångar allt på pricken och miljön är fint skildrad av Mati Lepp. Två veteraner inom barnboksvärlden som avlyssnat barns dialoger i decennier!

Siv Widerberg, Mati Lepp

Moa och Samir: De nya stövlarna

Relaterat