bok

Mörkrets tjänare

Holly Black

Författare

Beskrivning

2004-08-13
12-15

Författare

Holly Black

Från storstadsgatan till sagans grymma värld. 16-åriga Kaye för ett kringflackande liv tillsammans med sin mamma och hennes rockband. Hon har alltid känt sig som en outsider. Delvis för att hon vuxit upp på stökiga barer där hennes mor spelat med sitt band, delvis för att hon som barn kunnat se och tala med älvor. Älvorna finns fortfarande kvar, och när Kaye möter dem på nytt blir hon indragen i deras skrämmande, mörka värld. Hon träffar oemotståndligt snygga riddare, ondskefulla bäckahästar, elaka fedrottningar med ett hov av lydiga tjänare, som är beredda att begå de grymmaste dåd för att behaga sin hänsynslösa härskarinna. Kay blir en bricka i ett uråldrigt spel på liv och död, där det krävs att hon är oerhört smart och oerhört modig om hon ska överleva. Häftigt, fantasifullt och helt originellt! Holly Black, född 1971, växte upp i ett förfallet gammalt kråkslott där hennes mor ständigt berättade sagor och spökhistorier för henne. Hon är idag bosatt i New Jersey. Mörkrets tjänare är hennes debutbok. Sedan dess har hon också författat succéböckerna om Spiderwick tillsammans med illustratören Tony DiTerlizzi.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Tithe. A modern faerie tale

Originalspråk

Svenska

Översättare

Carla Wiberg

Publiceringsdatum

2004-08-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659337

Antal Sidor

272

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.434

Bredd (mm)

132

 

Den mörkaste delen av skogen

Om boken

I den mörkaste delen av skogen finns en kista av glas. I kistan ligger en sovande älvprins som ingen kan väcka. Hazel och hennes bror Ben är båda förälskade i honom. Båda drömmer om att vara den som lyckas väcka honom. Men vad händer när drömmen blir sann?

I den mörkaste skogen måste du vara försiktig med vad du önskar. En oförsiktig önskan, och allt du håller kärt kan gå förlorat.

Bästsäljande och prisbelönta författaren Holly Black väver en mörk och vacker saga, omöjligt att värja sig ifrån.

Holly Black

Den mörkaste delen av skogen

Relaterat