bok

Jag heter Rosalie

Ingrid Carlberg

Författare

Maria Thore

Illustratör

Beskrivning

2002-03-05
Svenska
6-9

Författare

Ingrid Carlberg

Illustratör

Maria Thore

Rosalie Sandström är sex år och börja i sexårs, eller förskolan som pappa brukar säga. Oftast är det roligt i skolan men det är också besvärligt. Som det här med att heta Rosalie. Det är inte kul för det låter som namnet på en ko. Rosalie skulle mycket hellre vilja heta Linda eller Anna.

Ingrid Carlberg beskriver på pricken den många gånger svåra ålder som Rosalie befinne sig i. Ibland är det så mycket skratt som vill ut att man inte kan låta bli att skratta, och andra gånger är det omöjligt att hålla tillbaka tårarna trots att man verkligen anstränger sig. Och ibland blir det så fel fast man bara försöke göra sitt bästa. Rosalie pendlar mellan självförtroendesvackor och att tycka att hon är bäst i världen.
Maria Thore har gjort de söta illustrationerna i tusch och blyerts.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Rosalie

Publiceringsdatum

2002-03-05

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655599

Antal Sidor

124

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.295

 

Rosalie på djupt vatten

Om boken

Kavat som Kajsa och envis som Bråkmakargatans Lotta, lyckades Rosalie vinna våra hjärtan förra året i Jag heter Rosalie. Då var hon 6 år och svängde mellan övermod och självtvivlan. Nu är hon 7 år och har ett något jämnare temperament. Men hon har fortfarande en förmåga att hamna i knepiga situationer... Ibland är det lättare att ljuga än att tala sanning. Och det är inte så lätt att vara en god kompis för hur ska Rosalie få det att gå ihop med Vendela och Malin? Och Linda sen då? Och så Rebecka som vill vara med ... Vem tar vem? Kan man verkligen leka alla fem eller är det tre för många?
Maria Thore har gjort de fina illustrtionerna.

Ingrid Carlberg, Maria Thore

Rosalie på djupt vatten

 

 

Relaterat