bok

Loophole 2: Magiväktare och sköldpaddspirater

Niklas Krog

Författare

Beskrivning

2006-01-25
Svenska
6-9

Författare

Niklas Krog

Yumi har mot alla odds lyckats föra den livsviktiga Runbindaren i säkerhet. Men än är Loophole inte räddat från de varalser som vill släcka allt ljus på planeten. Än en gång ger sig Yumi av med sin trogne följeslagare, den lille grisdraken Dodo. Hon måste utkämpa magidueller mot den mäktige Globmagikern och rida genom öknen tillsammans med en vesslingkaravan. Och hon måste ta sig till De dödas ö där stackars sir Murray aldrig får sova för att andarna väsnas för mycket. Och hela tiden har hon en här klumpiga voidsköldpaddor i hasorna ...

Fartfylld och hiskeligt rolig fantasy för lite yngre läsare!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-01-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662634

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.384

Bredd (mm)

150

 

Ingen rädsla

Om boken

straffkast. Laget ligger under och matchen är nästan slut. Turk, 15 år, måste sätta skotten för att de ska vinna. Men han förstår inte hur det ska gå till. Publiken vrålar, alla i hallen tittar på honom och han vill bara därifrån. På läktaren sitter snygga Becka från tjejlaget, men han tänker också på en annan tjej. En tjej han inte har pratat med. Bara blängt på. En turkisk tjej som heter Ayla och som spelar en basket han själv önskar att han kunde behärska. Men det finns mycket i livet han inte behärskar.

Adrenalinstinna, nervpirrande basketmatcher, men också den första trevande kärleken och två världar som kanske bara kan mötas på planen i en sliten idrottshall i Niklas Krogs första samtidsskildring för ungdomar.

Niklas Krog är själv basketspelare och var med och tog SM-guld 1986 med Alviks herrlag. På nittiotalet lade han basketdojjorna på hyllan. Här använder han sina egna erfarenheter när han skriver sin första samtidsskildring för ungdomar. Det har resulterat i superspännande matchskildringar, sköna karaktärer och ett oväntat slut. En sport-unisex-bok med lika mycket match som kärlekstrubbel.

Niklas Krog

Ingen rädsla

Den stora fredens krig

Om boken

Dräparen hävde sig upp på murkrönet framför mig. Den här gången fanns det ingen wyvern som kunde bära mig därifrån. Dräparens kropp var ett oformligt dunkel av grönsvart hud; ett stramt rutnät av ådror sträckt över böljande muskler. Det var som om träsket själv fått liv. Det lilla fackelljus som fanns på krönet tycktes försvinna rakt in i dräparens kropp. Tyngden i dess rörelser var förlamande. Ingenting skulle kunna hejda en sådan varelse. När Unadans urhaan dör utses en oansenlig kvartersmästare till efterträdare. De trollkunniga i riket tror att deras nya härskare är den första någonsin som styrt landet utan påverkan från de två urmakterna. Han är den som ska befria Unadan från de eviga krigen mellan makterna. Men i ensamhet möter urhaanen en skugga i sitt rum, en skugga som styr hans vilja och måste hållas hemlig för alla. Samtidigt lägger sig ett hotfullt mörker över stad efter stad i riket. En enorm best har vaknat ur sin flera tusen år långa sömn i träsken vid Ockorumbergens fot. Genom mörkret leder han en armé av fasansfulla bestar för att ödelägga Unadans alla städer. I En krigares hjärta, första delen i trilogin om Frihetskrigen, berättas legenden om Den stora fredens krig som utspelade sig mer än tusen år före det första frihetskriget. Nu kommer den fristående historien i sin fulla längd. Sagt om En härskares själ, del tre i trilogin om Frihetskrigen: "En färgstark värld fylld av våldsam magi och överraskande intriger." Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet "Författaren har en excellent förmåga att skriva på en gång detaljerat och fantasifullt medryckande. Läsaren tror på de magiska och ruskiga sagor Niklas Krog berättar och en sådan författare är en sann begåvning." Lena Kjersén, Västerbottens-Kuriren "Krog avhåller sig från att inrangera sin berättelse i den vanliga kampen mellan det onda och det goda. Människans frigörelse, lyder sensmoralen, blir möjlig först när hon frigjort sig från alla ideologier. En illusion som heter duga." Sverker Lenas

Niklas Krog

Den stora fredens krig

Relaterat