bok

Julklappar

Sagor, sånger och pyssel

Antologi

Författare

Beskrivning

2005-11-03
Svenska
6-9

Författare

Antologi

En tuff, rolig och samtidigt stämningsfull julantologi. Här läser vi t.ex. om både Pettsons och Sunes julfirande, och vi tittar in hos Ture Sventon som firar jul på kontoret. Julevangeliet skildras både på traditionellt och mer originellt sätt, och vi får läsa om hur självaste jultomten har det. Massor av rolig julläsning blandas med fakta om julen och alla traditionerna. Dessutom är boken fylld med pyssel, julsånger, julrim och mumsiga julgottsrecept. En kul och härlig, rikt illustrerad julbok för hela familjen!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-11-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662689

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

264

Vikt (kg)

0.606

Bredd (mm)

205

 

Boken om Tomten

Om boken

Vem är Tomten egentligen? Jultomten, gårdstomten, nissar och nissor syns överallt när det börjar lacka mot jul och älskas av både stora och små. Den här genomillustrerade samlingsvolymen bjuder på underbar tillsammansläsning om vår älskade tomte, i många olika versioner och skepnader. I boken ryms både klassiska berättelser som Astrid Lindgrens Tomten är vakenoch Sven Nordqvists Pettson och Findus firar jul, mysiga julsånger och verser om tomten, roligt pyssel och smarriga julrecept med tomte-tema. Du får också veta hur det gick till när vår svenska gårdstomte blev förknippad med julen, hur tomten såg ut när din mormorsmor var liten och hur du ska bära sig åt om du vill hitta spår efter en livs levande tomte i en skog nära dig …
Några av våra allra mest välkända illustratörer står bakom bilderna: Sven Nordqvist, Catarina Kruusval, Eva Eriksson, Fabian Göranson och många fler.En underbar presentbok till någon som älskar julen och stämningsfull tillsammansläsning medan man längtar och väntar på att julen ska komma.

Astrid Lindgren, Arne Norlin, Lennart Hellsing, Antologi , Sven Nordqvist, Julia Undén Wiberg, Fabian Göranson

Boken om Tomten

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat