bok

Vårt lilla landslag - Cupen

Mats Wänblad

Författare

Maria Andersson Keusseyan

Illustratör

Beskrivning

2022-05-24
Svenska
6-9

Författare

Mats Wänblad

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Mediekontakt

Terri Herrera

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...

Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!

Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Vårt lilla landslag

Publiceringsdatum

2022-05-24

Läsordning

5

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129736625

Antal Sidor

92

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.297

Bredd (mm)

160

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

311g CO2e
Papper
ca 188 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 3 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 119 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

”Detta är en positiv, spännande och lättläst serie för barn som gillar fotboll.

Det märks att både författare och illustratör är initierade och är väl förtrogna med situationer som kan uppkomma i samband med fotbollsspelande. Helhetsbetyg: 4.” Piroska Bakran

 

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Om boken

Ebba och Boris är både grannar och bästa vänner. Men Boris och hans familj är inte riktigt som andra: de är monster! De bor i ett riktigt kråkslott, sover i kistor och har en tam gam. Och hunden Mysis ser snarare skräckinjagande än gullig ut ...
Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare sedan första boken kom ut 2011. Eller som Bibliotekstjänst skrev om böckerna: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa". Den här samlingsvolymen innehåller den fjärde, femte och sjätte boken i serien: Gamen Polly rymmer, Ett monster går på bio och Bada i silver.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Om boken

En dag hittar Ebba ett tält längst inne i en garderob. Pappa blir genast entusiastisk, om de åker ut och tältar kan han ju testa sina nya fiskeprylar. Ett spännande äventyr - vem vet vad vildmarken har att erbjuda? Boris ska självklart också följa med, så att Ebba har något att göra när pappa fiskar. Och nog får Ebba och Boris att göra - när de upptäcker vad som verkligen döljer sig i vildmarken ...

Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Eller som Bibliotekstjänst skrev: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa".

Familjen Monstersson ingår i Rabén & Sjögrens serie med lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

 

I huvudet på DIG

Om boken

Visste du att din hjärna styr allt som har med dig och din kropp att göra? Den vet vad du tänker och känner, och den jobbar dygnet runt. Både när du är vaken och när du sover. Hjärnan ser till att ditt blod cirkulerar genom kroppen, att du smälter maten du äter och att du andas. Den fixar också så att du blinkar över 4 miljoner gånger per år och att dina spottkörtlar producerar 1–1,5 liter saliv om dagen! Hjärnan vilar faktiskt aldrig. Det har den inte tid med, den måste ju ta hand om din kropp. Du kanske tror att du kan styra vissa saker själv, men sanningen är att hjärnan alltid är inblandad. Din hjärna är du!
I huvudet på DIG är en faktabok om vårt allra viktigaste organ: hjärnan. Här kan du läsa om hjärnans olika funktioner, våra sinnen och andra organ, vårt skelett, vårt hår, våra muskler och en hel del annat. Det är färgglatt, kul och faktaspäckat – och ett måste för den vetgirige!

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

I huvudet på DIG

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

 

Relaterat

Nyheter

Våra nya böcker i maj 2022

Äntligen kommer fortsättningen på förra årets mest sålda barnbok! I den sjunde delen i Handbok för superhjältar är något riktigt skumt på gång i Rosenhill. Häng med Pappa Kapsyl, känd från YouTube, när han försöker springa ifrån en hungrig T-rex och fira fredagsmys i Emma Bouvins barnboksdebut. Dessutom får vi möta ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna i första delen i Gustav Tegbys trilogi Bortbytingar. Och mycket, mycket mer! Välkommen till en fullmatad bokmånad!

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Lättläst, fartfyllt och spännande!

Nu utökar vi vårt Lättläst-bibliotek med tre nya titlar. Perfekt för barnet som just börjat läsa själv! Böckerna har alltid både läsvänliga gemener samt pratbubblor med versal text.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?