bok

Lilla vinterboken

Görel Kristina Näslund

Författare

Kristina Digman

Illustratör

Beskrivning

2005-09-09
Svenska
3-6

Författare

Görel Kristina Näslund

Illustratör

Kristina Digman

Succén med Lilla äppelboken följs här av Lilla vinterboken - en bilderbok som fångar in vinterns alla stämningar, från vinande snöstorm till efterlängtat takdropp. Världen blir som förändrad av små, små vita flingor: en dag är det plötsligt vitt av snö på marken och blankis på sjön. Riktig vinter med snö och kyla är faktiskt nånting att längta efter! Lika förunderligt är det när snön smälter igen fram på vårkanten. Det som göms i snö kommer upp i tö! Görel Kristina Näslund skildrar vintern både starkt och ömsint. Kristina Digmans intagande bildspråk lyser upp vintermörkret. "En nätt och tilltalande liten bok med underfundig text riktad till barn men njutbar även för vuxna", skrev BTJ om Lilla äppelboken. Det stämmer in även på Lilla vinterboken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-09-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662955

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.261

Bredd (mm)

200

 

Lilla Äppelboken

Om boken

En bok för små och stora äppelvänner!

Året runt följer vi det fina äppelträdet i tecknade bilder. Vi ser hur trädet växer och ger frukt efter binas framfart. Här ser vi äpplen som Hampus och Katja i förmänskligad gestalt av Kristina Digman.

Vad kan vi kan göra av de goda äpplena: mos och paj, men också halsband och papperstryck! Också älgar, rådjur, kor och grisar älskar äpplen ...

Görel Kristina Näslund, Kristina Digman

Lilla Äppelboken

 

Dagbok från hönshuset

Om boken

En underbar skildring av livet på gården Ugglan, på Öland. Här bor Barbro Lindgren med alla sina djur. Finstämt och humoristiskt berättar hon om kärlek och lycka, sorg och vemod. Om vardagliga betraktelser och funderingar kring livet.

För att komma in på gården måste man först gå igenom portskjulet, där innanför är gårdsplanen med ladorna, stallet och ladugården. Djuren som fanns där är borta för länge sen. Råttorna är kvar förstås och fladdermössen. Och svalorna kommer tillbaka varje år. Gården var gammal och förfallen när vi kom dit, men nu har den blivit lagad. Och trädgården är fin igen med de gamla fruktträden och blommorna från förr. Gården fick heta Ugglan för det bor en uggla i ett träd utanför ladan."

Barbro Lindgren har öppnat dörren till sin gård på Öland. Stämningsfullt, vackert och med mycket humor berättar hon om hönorna, ankorna, katterna, och den obarmhärtiga räven, som smyger omkring sent om kvällarna. Om sin hund Mimmi som borde valla får, men i stället vallar Barbro. Om Johnny med kryckorna som fångar ankor och om det ärvda Värmlandsuret som en dag plötsligt stannar.

Barbro Lindgren får vardagen och det lilla livet att framstå som spännande, dramatiskt och händelserikt. Livet på gården är fyllt av död, vemod och längtan, men också kärlek, lycka och livsglädje. Dagbok från hönshuset är en kärleksförklaring till livet på Ugglan, den gård där Barbro Lindgren lever tillsammans med alla sina djur. Hennes tankar kretsar främst kring livet på gården, men vävs ihop med tankar om världen och det som händer utanför Ugglans tomtgräns.

Boken är illustrerad i fyrfärg av Kristina Digman.

Barbro Lindgren, Kristina Digman

Dagbok från hönshuset

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet