bok

Lilla äppelboken

Görel Kristina Näslund

Författare

Kristina Digman

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2015-08-03
Svenska
3-6

Författare

Görel Kristina Näslund

Illustratör

Kristina Digman

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Ett stort, fint, runt äpple, finns det något härligare? Både människor och djur älskar äppelträd och allt som har med äpplen att göra. I den här året-om-boken följer vi äpplet från frö till frukt. Tillsammans med äppelbarnen upptäcker vi att det händer spännande saker i trädgården varje årstid.
Görel Kristina Näslunds och Kristina Digmans underbart vackra bok tar oss med till ett litet äppelparadis för små och stora. Läs och njut!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Klumpe Dumpe

Publiceringsdatum

2015-08-03

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129694352

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.205

Bredd (mm)

175

Format

Inbunden

 

Lilla Äppelboken

Om boken

Ett stort, fint, runt äpple, finns det något härligare? Både människor och djur älskar äppelträd och allt som har med äpplen att göra. I den här året-om-boken följer vi äpplet från frö till frukt. Tillsammans med äppelbarnen upptäcker vi att det händer spännande saker i trädgården varje årstid. Görel Kristina Näslunds och Kristina Digmans underbart vackra bok tar oss med till ett litet äppelparadis för små och stora. Läs och njut!

Görel Kristina Näslund, Kristina Digman

Lilla Äppelboken

 

Dagbok från hönshuset

Om boken

En underbar skildring av livet på gården Ugglan, på Öland. Här bor Barbro Lindgren med alla sina djur. Finstämt och humoristiskt berättar hon om kärlek och lycka, sorg och vemod. Om vardagliga betraktelser och funderingar kring livet. För att komma in på gården måste man först gå igenom portskjulet, där innanför är gårdsplanen med ladorna, stallet och ladugården. Djuren som fanns där är borta för länge sen. Råttorna är kvar förstås och fladdermössen. Och svalorna kommer tillbaka varje år. Gården var gammal och förfallen när vi kom dit, men nu har den blivit lagad. Och trädgården är fin igen med de gamla fruktträden och blommorna från förr. Gården fick heta Ugglan för det bor en uggla i ett träd utanför ladan." Barbro Lindgren har öppnat dörren till sin gård på Öland. Stämningsfullt, vackert och med mycket humor berättar hon om hönorna, ankorna, katterna, och den obarmhärtiga räven, som smyger omkring sent om kvällarna. Om sin hund Mimmi som borde valla får, men i stället vallar Barbro. Om Johnny med kryckorna som fångar ankor och om det ärvda Värmlandsuret som en dag plötsligt stannar. Barbro Lindgren får vardagen och det lilla livet att framstå som spännande, dramatiskt och händelserikt. Livet på gården är fyllt av död, vemod och längtan, men också kärlek, lycka och livsglädje. Dagbok från hönshuset är en kärleksförklaring till livet på Ugglan, den gård där Barbro Lindgren lever tillsammans med alla sina djur. Hennes tankar kretsar främst kring livet på gården, men vävs ihop med tankar om världen och det som händer utanför Ugglans tomtgräns. Boken är illustrerad i fyrfärg av Kristina Digman.

Barbro Lindgren, Kristina Digman

Dagbok från hönshuset

 

Siv sover vilse

Om boken

Siv har blivit bästis med Cerisia. Hon älskar henne! Cerisia har två marsvin och en hund som heter Pållan. Cerisias storebrorsa heter Elme. Själv heter Siv bara Siv. Cerisia bor i ett annat hus och nu ska Siv sova över hos henne första gången.Cerisia bor i en stor våning med många dörrar. Där bor även hennes mamma, pappa, gammelfarmor, hennes storebror Elme, hunden Pållan och två marsvin som luktar messmör.Mamman försöker få Cerisia att bli en snäll flicka, men Cerisia gör lite som hon vill. Hon tävlar i tuffhet med sin storebror Elme och ser till att hon får fördelar, oavsett det gäller bästa sängplats, flera isglassar eller många kex.Cerisia hittar på så spännande saker, tycker Siv, men att sova med släckt lampa och Pållan på benen är ingen höjdare. Siv vaknar på natten och upptäcker att Cerisia är borta. Siv går ut i lägenheten för att leta efter henne, där är rummen annorlunda och drömlika. Siv måste leta bakom dörrarna i den stora röda hallen och till slut hittar hon som väl är Cerisia.Sivs känslor känner alla igen sig i; att sova över hemma hos bästa vännen blir inte vad man föreställer sig. Allt är på ett annat sätt, dofterna, maten, relationerna. Pija Lindenbaum skruvar dessutom till sin berättelse på sitt speciella vis, här gestaltar hon på en gång en inre och en yttre upplevelse. Det blir tokigt, roligt, lite konstigt och mycket typiskt, precis så som det är i vanliga familjer.Siv sover vilse belönades med Deutscher Jugendliteraturpreis 2012.

Pija Lindenbaum, Pija Lindenbaum

Siv sover vilse

Relaterat