bok

Kasper och kapten Mandel ... och så den där Mari

Marie-Chantal Long

Författare

Christina Alvner

Illustratör

Beskrivning

2009-08-20
Svenska
6-9

Författare

Marie-Chantal Long

Illustratör

Christina Alvner

Det här är en bok om svartsjuka som handlar om att hamna mitt emellan när en ny familjemedlem flyttar in. Igenkänningsfaktorn är stor. Men eftersom en hund spelar huvudrollen så kommer det så där lagom nära. En bok att både skratta och gråta till!

Kasper är en stilig flat coated retriver som trivs alldeles utmärkt hemma hos sin husse kapten Mandel. De gillar att göra samma saker och är alltid tillsammans. Men så en dag dyker "den där Mari" upp - och Kapten Mandel är som förändrad. Kasper gör allt han kan för att protestera och en massa roliga situationer uppstår. Man får både skratta och gråta i den här boken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-08-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670608

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.237

Bredd (mm)

152

Recensioner

frue.bloggsida.se

”En helt ljuvlig läsupplevelse”

"Det här är en bok med tänkvärd handling och den perfekta julklappen för de alla barn som kan läsa, men inte vill ha så mycket text (tänk LasseMaja). Eller varför inte läsa den högt tillsammans?PS. Ett tips för de äldre ungdomarna, kolla upp Ingenmansland och fortsättningen Döden finns liksom av samma författare."

 

Vi är väl vänner!

Om boken

Om en lärare som går för långt. Om en sextonåring som försöker komma till rätta med sina känslor. Om en pappa som blir utmålad som ett monster av tidningarna.
En riktig bladvändare om ett brännbart ämne.

Jon är en sextonårig språknörd som knappt har några vänner men älskar att läsa. Han tycker om att ha det så. En inrutad tillvaro. Kontroll. Som utomstående skulle man nog säga att han lider av Aspergers. Själv säger han att han saknar kompass. Men den här våren förändras allt. Den karismatiska litterturälskande svenskaläraren Liselotte Sand kommer till klassen, och plötsligt har Jon någon som delar hans intressen:

"'Jag bryr mig inte om att du är mycket yngre och min elev', fortsatte Liselotte Sand, 'det är bara dumma regler och fördomar. Är man vän så är man, eller hur? Du och jag, vi tänker lika. Vi är syskonsjälar.'
Det är lätt att komma med facit i efterhand. Det är lätt för andra att vända upp och ner på tidningen och läsa det rätta svaret. Jag hade inget facit. Jag visste ingenting. Jag trodde ingenting. Jag hade just fått en vän. Jag hade blivit utvald. Jag, den lillgamla språknörden utan liv, hade fått en vän som såg ut som en vacker mor och som ville ha mig så som jag var. Precis som jag var."

Med ett rasande driv skriver Marie-Chantal Long om ett laddat ämne. Om sexuella övergrepp, mediers övergrepp mot misstänkta gärningsmän och den skada som rykten och lögner kan åsamka. Kontroversiell, stark och rysligt spännande.

Marie-Chantal Long

Vi är väl vänner!

 

Relaterat