bok

Sagolik jul

Julens bästa sagor, sånger, pyssel och godis

Antologi

Författare

Beskrivning

2009-10-12
Svenska
6-9

Författare

Antologi

Fullmatad antologi fylld med julstämning för stora och små!

Sagolik jul är julboken för hela familjen. En färgsprakande kavalkad av berättelser, sånger, julgodis och pyssel.
Alla vill de fira jul med oss: Barnen i Bullerbyn, Babar, Laban och Labolina, familjen Nalle, Rut och Knut, musfamiljen och barnen på Bråkmakargatan. De väntar på tomten och klapparna precis som vi.
Medan vi väntar kan vi gärna läsa en saga. Och njuta av de fina bilderna av våra älskade illustratörer: Jean de Brunhoff, Catarina Kruusval, Gunilla Kvarnström, Olof Landström, Mati Lepp, Kjell Midthun, Charlotte Ramel, Lasse Sandberg, Ilon Wikland och Stina Wirsén.

Innehåll:
Nu är det jul igen
Labans och Labolinas jul
Jul i Bullerbyn
Tomten
Familjen Nalle firar jul
Nu ha vi ljus här i vårt hus
Babar och jultomten
Mössens julafton
Ritsch, ratsch, filibom-bom-bom
Ruben
Vi har så roligt när vi har jul
Skoj och stoj
Låt granen glimma och glittra
De bästa julgotterna
Nu tändas tusen juleljus

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-10-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671957

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.445

Bredd (mm)

208

Recensioner

st.nu

”Samlade stämningsfulla berättelser”

"Antologier har alltid sitt värde - man slipper leta själv i bokhyllan och blir påmind om att berättelserna finns. Med denna bok i hand kan kanske föräldrar få det att bli av sätta sig i lugn och ro med barnen och läsa stämningsfulla julskildringar i väntan på tomten."

hallandsposten.se

”en blandning av sånger, gamla och lite nyare berättelser samt exempel på recept, pyssel och lekar”

"Många svenska barn har nog ett förhållande till Kanarieöarna om vintern, men kanske inte alla har träffat på den gamle skäggige Ruben och hans fru Hosianna. Den bekantskapen är väl värd att göra."Dalila Dorai, Hallandsposten

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

"De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. Texterna, många handskrivna, flyter fint och gör trots rörigt intryck varje uppslag till ett spännande nyfikenhetsväckande pussel. Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9