bok

Sagolik jul

Julens bästa sagor, sånger, pyssel och godis

Antologi

Författare

Beskrivning

2009-10-12
Svenska
6-9

Författare

Antologi

Fullmatad antologi fylld med julstämning för stora och små!

Sagolik jul är julboken för hela familjen. En färgsprakande kavalkad av berättelser, sånger, julgodis och pyssel.
Alla vill de fira jul med oss: Barnen i Bullerbyn, Babar, Laban och Labolina, familjen Nalle, Rut och Knut, musfamiljen och barnen på Bråkmakargatan. De väntar på tomten och klapparna precis som vi.
Medan vi väntar kan vi gärna läsa en saga. Och njuta av de fina bilderna av våra älskade illustratörer: Jean de Brunhoff, Catarina Kruusval, Gunilla Kvarnström, Olof Landström, Mati Lepp, Kjell Midthun, Charlotte Ramel, Lasse Sandberg, Ilon Wikland och Stina Wirsén.

Innehåll:
Nu är det jul igen
Labans och Labolinas jul
Jul i Bullerbyn
Tomten
Familjen Nalle firar jul
Nu ha vi ljus här i vårt hus
Babar och jultomten
Mössens julafton
Ritsch, ratsch, filibom-bom-bom
Ruben
Vi har så roligt när vi har jul
Skoj och stoj
Låt granen glimma och glittra
De bästa julgotterna
Nu tändas tusen juleljus

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-10-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671957

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.445

Bredd (mm)

208

Recensioner

st.nu

”Samlade stämningsfulla berättelser”

"Antologier har alltid sitt värde - man slipper leta själv i bokhyllan och blir påmind om att berättelserna finns. Med denna bok i hand kan kanske föräldrar få det att bli av sätta sig i lugn och ro med barnen och läsa stämningsfulla julskildringar i väntan på tomten."

hallandsposten.se

”en blandning av sånger, gamla och lite nyare berättelser samt exempel på recept, pyssel och lekar”

"Många svenska barn har nog ett förhållande till Kanarieöarna om vintern, men kanske inte alla har träffat på den gamle skäggige Ruben och hans fru Hosianna. Den bekantskapen är väl värd att göra."Dalila Dorai, Hallandsposten

 

Älskade sport!

Om boken

Kanske är det bästa du vet att få kasta dig ut i en skidbacke, att känna leran spruta kring mountainbiken, att passa bollen till din kompis, att ta dig över ett hinder, att boxas istället för att slåss eller något helt annat? Kanske vill du testa på en massa olika sporter, kanske vet du inte vad som passar dig, kanske vill du helst bara titta på?

I den här antologin har vi samlat berättelser om sport – påhittade såväl som tagna ur verkliga livet. Vi får möta stjärnorna som lever sin dröm, höra deras historier och bästa tips, och läsa om alltifrån en rafflande handbollsmatch till att äntligen våga ställa sig på skateboarden. Vi hoppas att du som läser kommer att känna igen dig, bli inspirerad, utmanad, berörd och förhoppningsvis upptäcka något nytt.

Medverkar gör bland andra: Hedvig Lindahl, Ali Yusefi, Nina Baresso, Henrik Harlaut, Tobias Söderlund, Ida Östensson, Ingemar Hammarström, Vio Szabo, Olle ”Ollelito” Arbin, Moa de Bruin, Kalle Landegren och Emil Lindgren.

Antologi , Tobias Söderlund, Petra Mede, Moa de Bruin, Kalle Landegren, Ingemar Hammarström, Emil Lindgren, Olle Arbin, Generation Pep/Carolina Klüft null, Henrik Harlaut , Vio Szabo, Insamlingsstiftelsen Make Equal/Ida Östensson null, Hedvig Lindahl, Therese Alshammar, Nina Baresso, Ali Yusefi

Älskade sport!

Relaterat