bok

Sagolik jul

Julens bästa sagor, sånger, pyssel och godis

Antologi

Författare

Beskrivning

2009-10-12
Svenska
6-9

Författare

Antologi

Fullmatad antologi fylld med julstämning för stora och små!

Sagolik jul är julboken för hela familjen. En färgsprakande kavalkad av berättelser, sånger, julgodis och pyssel.
Alla vill de fira jul med oss: Barnen i Bullerbyn, Babar, Laban och Labolina, familjen Nalle, Rut och Knut, musfamiljen och barnen på Bråkmakargatan. De väntar på tomten och klapparna precis som vi.
Medan vi väntar kan vi gärna läsa en saga. Och njuta av de fina bilderna av våra älskade illustratörer: Jean de Brunhoff, Catarina Kruusval, Gunilla Kvarnström, Olof Landström, Mati Lepp, Kjell Midthun, Charlotte Ramel, Lasse Sandberg, Ilon Wikland och Stina Wirsén.

Innehåll:
Nu är det jul igen
Labans och Labolinas jul
Jul i Bullerbyn
Tomten
Familjen Nalle firar jul
Nu ha vi ljus här i vårt hus
Babar och jultomten
Mössens julafton
Ritsch, ratsch, filibom-bom-bom
Ruben
Vi har så roligt när vi har jul
Skoj och stoj
Låt granen glimma och glittra
De bästa julgotterna
Nu tändas tusen juleljus

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-10-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671957

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.445

Bredd (mm)

208

Recensioner

st.nu

”Samlade stämningsfulla berättelser”

"Antologier har alltid sitt värde - man slipper leta själv i bokhyllan och blir påmind om att berättelserna finns. Med denna bok i hand kan kanske föräldrar få det att bli av sätta sig i lugn och ro med barnen och läsa stämningsfulla julskildringar i väntan på tomten."

hallandsposten.se

”en blandning av sånger, gamla och lite nyare berättelser samt exempel på recept, pyssel och lekar”

"Många svenska barn har nog ett förhållande till Kanarieöarna om vintern, men kanske inte alla har träffat på den gamle skäggige Ruben och hans fru Hosianna. Den bekantskapen är väl värd att göra."Dalila Dorai, Hallandsposten

 

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Hetare

Om boken

Jag hade onanerat mig igenom tre fjärdedels år med hjälp av bildmaterial som kommit till mig en julaftonsnatt. En hemlig film där jag smög ut i skogen med en kille. Någon som drog i mig under tallarna. Där jag fick känna på hans hårda, buktande skrev. Mjukt manchestertyg med bred ådring i. Bilderna skrämde mig först. Jag vaknade rädd. Gommen ännu söt av seg kola och polkagris. Hade de rätt? De ett år äldre killarna i skolan som skrek bögjävel efter mig? Hade jag blivit sådan här för att de skrikit så högt?
Ur Piruett av Kristofer Folkhammar

Hetare handlar om hungriga blickar, bultande skrev, blossande kinder och ansträngd andning. Om den första kärleken som kan göra ondare än den vassaste knivsudd. Och om den renaste och skäraste lyckan. Om skuld och skam, om förbjuden kärlek och om snuskiga tankar som inte tål dagens ljus. Om när pulsen sticker iväg och huden knottrar sig bara för att huvudpersonen vet att det inte finns någon annanstans på denna jord som hen hellre vill vara i just detta exakta ögonblick.

Vi gav ett tiotal orädda författare uppdraget att skriva varsin berättelse. Kravet var att inte stanna utanför sovrumsdörren, utan följa med in och låta läsaren vara med. Resultatet blev en samling heta berättelser om sex. Om kärlek. Och om bristen på det samma. Medverkar gör Anna Ahlund, Saga Becker, Moa Eriksson Sandberg, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Eli Levén, Sebastian Lönnlöv, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Moa Eriksson Sandberg, Anna Ahlund, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Sebastian Lönnlöv, Joel Almroth, Antologi , Saga Becker

Hetare

Relaterat