bok

Besatt

Anne Cassidy

Författare

Beskrivning

2011-05-31
Svenska
12-15

Författare

Anne Cassidy

Vad händer när man är beredd att gå hur långt som helst för kärleken?

Det som inte får hända händer - Ellys bästa vän Carl, grannkillen som hon varit hemligt kär i sedan en evighet, blir tillsammans med den nya, snygga tjejen i skolan. Ellys värld slås i spillror och hon manipulerar och intrigerar för att vinna Carl tillbaka. Hon kanske verkar cool, men under ytan bubblar svartsjukan. Hon bestämmer sig för att sära på dem - till varje pris …

Starkt och berörande om vad som kan hända när man tar ödet i egna händer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Just jealous

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-05-31

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129676983

Antal Sidor

288

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

180

Vikt (kg)

0.153

Bredd (mm)

110

Recensioner

”modigt, välskrivet och välbehövligt” /Skånska Dagbladet

"Det här är inga feel good-historier med lyckligt slut utan mörk, skitig, ung verklighet. Det är modigt, välskrivet och välbehövligt." Gunilla Wedding

ihyllan.se

”en trovärdig berättelse och Elly känns väldigt äkta”

"Jag gillar det här, det är en trovärdig berättelse och Elly känns väldigt äkta. Tyvärr, får jag väl säga, så är inte hennes beteende särskilt unikt även om konsekvenserna inte alltid blir så stora som i det här fallet. Omslaget tycker jag också om, vilken blick!"

enbokomdagen.blogspot.com

”Den är stillsamt dramatisk på ett sätt som gör att man inte riktigt kan slita sig”

"Jag gillade som sagt den här boken. Den är stillsamt dramatisk på ett sätt som gör att man inte riktigt kan slita sig. Och jag känner sådan sympati för Elise, som är så blockerad i vad hon känner och hur hon hanterar sig själv."

tonarsboken.blogspot.com

”spännande, gripande och läskigt”

"För det här var en bok som kröp under huden. Ett spännande, gripande och läskigt svartsjukedrama, helt klart det bästa av Anne Cassidy."

”Jättebra ungdomsbok, en 4:a” /Yukiko Duke

 

Se dig inte om

Om boken

Kate Rickman är en helt vanlig 19-åring. Hon pluggar, jobbar extra på turistbyrån och delar lägenhet med två andra tjejer. Ibland går hon ut på krogen för att festa och träffa killar, men det blir aldrig allvar med någon. Hennes liv är ganska trist och händelselöst. Vardagligt och lugnt.

Det ingen vet är att Kate inte alltid har hetat Kate. Ett tag hette hon Alice. Och innan dess hette hon Jennifer. Jennifer Jones. Som tolvåring blev hon känd i hela England efter att ha slagit ihjäl sin bästa kompis med ett baseballträ.

Se dig inte om är den spännande, fristående fortsättningen på En andra chans. Alice Tully har bytt namn till Kate Rickman, men hennes förflutna finns kvar. Det som hände den där vårdagen när hon fortfarande var Jennifer Jones - när hon följde med kompisarna ner till sjön - går inte att glömma. Och Kate måste försöka hantera det, på ett eller annat sätt.

Anne Cassidy

Se dig inte om

Relaterat