bok

Oskyldiga?

Anne Cassidy

Författare

Beskrivning

2011-06-10
Svenska
Unga vuxna

Författare

Anne Cassidy

För två år sedan räddade Ali och hennes vänner Daniel Feeny från att begå självmord. De blev hjältar i staden där de bor och allas goda exempel på skötsamma tonåringar.
Ali var på väg till Cambridge, Stephen skulle starta eget, Jackson skulle åka till Brighton för att plugga och Hannah skulle börja jobba på sin mammas frisersalong. Plötsligt hände det fruktansvärda, och fem veckor senare var Daniel död.

De fyra vännerna vet något, men de har lovat varandra att inte säga någonting.
Nu börjar Ali och hennes vänner undra om de kan komma undan det som hänt eller om det är bättre att konfrontera sina demoner, hur otäckt det än är.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

Guilt Trip

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-06-10

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129676501

Antal Sidor

288

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.398

Bredd (mm)

137

Recensioner

www.laholmstidning.se

”Fängslande bladvändare”

"Det är en mycket fängslande bladvändare för unga vuxna. Många tankar väcks."Karin Anderberg, Laholms Tidning

”Skickligt driver Anne Cassidy fram den psykologiska spänningen i boken” /Dagbladet Sundsvall

"Handlingen är spännande och dialogen är bra. Skickligt driver Anne Cassidy fram den psykologiska spänningen i boken."Kent Johansson, Dagbladet Sundsvall

 

Se dig inte om

Om boken

Kate Rickman är en helt vanlig 19-åring. Hon pluggar, jobbar extra på turistbyrån och delar lägenhet med två andra tjejer. Ibland går hon ut på krogen för att festa och träffa killar, men det blir aldrig allvar med någon. Hennes liv är ganska trist och händelselöst. Vardagligt och lugnt.

Det ingen vet är att Kate inte alltid har hetat Kate. Ett tag hette hon Alice. Och innan dess hette hon Jennifer. Jennifer Jones. Som tolvåring blev hon känd i hela England efter att ha slagit ihjäl sin bästa kompis med ett baseballträ.

Se dig inte om är den spännande, fristående fortsättningen på En andra chans. Alice Tully har bytt namn till Kate Rickman, men hennes förflutna finns kvar. Det som hände den där vårdagen när hon fortfarande var Jennifer Jones - när hon följde med kompisarna ner till sjön - går inte att glömma. Och Kate måste försöka hantera det, på ett eller annat sätt.

Anne Cassidy

Se dig inte om

Relaterat