bok

Besatt

Anne Cassidy

Författare

Beskrivning

2010-06-29
Svenska
12-15

Författare

Anne Cassidy

Hur långt kan man gå för kärleks skull? Högaktuellt relationsdrama!

Det var som om Elly inte var där. Ingen kunde höra henne. Ingen kunde se henne. Hon var osynlig. Och där låg han, med ansiktet mot marken. Elly slöt ögonen hårt i några sekunder för att stänga ute synen, för att samla sig, för att hålla paniken som grep tag i henne stången. Han var död.

Det som inte får hända händer - Ellys bästa vän Carl, grannkillen som hon varit hemligt kär i, i evigheter, blir tillsammans med den nya, snygga tjejen i skolan. Ellys värld slås i spillror och hon manipulerar och intrigerar för att vinna Carl tillbaka. Hon kanske verkar cool, men under ytan bubblar svartsjukan. Hon bestämmer sig för att sära på dem - till varje pris …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Just jealous

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-06-29

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672527

Antal Sidor

283

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.45

Bredd (mm)

142

Recensioner

”modigt, välskrivet och välbehövligt” /Skånska Dagbladet

"Det här är inga feel good-historier med lyckligt slut utan mörk, skitig, ung verklighet. Det är modigt, välskrivet och välbehövligt." Gunilla Wedding

ihyllan.se

”en trovärdig berättelse och Elly känns väldigt äkta”

"Jag gillar det här, det är en trovärdig berättelse och Elly känns väldigt äkta. Tyvärr, får jag väl säga, så är inte hennes beteende särskilt unikt även om konsekvenserna inte alltid blir så stora som i det här fallet. Omslaget tycker jag också om, vilken blick!"

enbokomdagen.blogspot.com

”Den är stillsamt dramatisk på ett sätt som gör att man inte riktigt kan slita sig”

"Jag gillade som sagt den här boken. Den är stillsamt dramatisk på ett sätt som gör att man inte riktigt kan slita sig. Och jag känner sådan sympati för Elise, som är så blockerad i vad hon känner och hur hon hanterar sig själv."

tonarsboken.blogspot.com

”spännande, gripande och läskigt”

"För det här var en bok som kröp under huden. Ett spännande, gripande och läskigt svartsjukedrama, helt klart det bästa av Anne Cassidy."

”Jättebra ungdomsbok, en 4:a” /Yukiko Duke

 

Se dig inte om

Om boken

Kate Rickman är en helt vanlig 19-åring. Hon pluggar, jobbar extra på turistbyrån och delar lägenhet med två andra tjejer. Ibland går hon ut på krogen för att festa och träffa killar, men det blir aldrig allvar med någon. Hennes liv är ganska trist och händelselöst. Vardagligt och lugnt.

Det ingen vet är att Kate inte alltid har hetat Kate. Ett tag hette hon Alice. Och innan dess hette hon Jennifer. Jennifer Jones. Som tolvåring blev hon känd i hela England efter att ha slagit ihjäl sin bästa kompis med ett baseballträ.

Se dig inte om är den spännande, fristående fortsättningen på En andra chans. Alice Tully har bytt namn till Kate Rickman, men hennes förflutna finns kvar. Det som hände den där vårdagen när hon fortfarande var Jennifer Jones - när hon följde med kompisarna ner till sjön - går inte att glömma. Och Kate måste försöka hantera det, på ett eller annat sätt.

Anne Cassidy

Se dig inte om

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar