bok

Fabian och karamellhäxan

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2011-04-01
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Huvudpersonen i den här boken heter Fabian och han är 10 år. Han har ganska nyligen flyttat till stan och känner inte så många i klassen och hockeylaget ännu. Och hockey, det spelar han mest för att hans pappa vill att han ska göra det. Han var själv en bra hockeyspelare en gång i tiden.

Fabian oroar sig också för sin mamma, som mest ligger i sängen och vill ha tyst omkring sig. Det är tur att hans storasyster Vickan finns. Hon har redan fullt upp med olika projekt, och nu är det stadsparken hon försöker rädda. Kommunen vill nämligen bygga ett centrum mitt i parken och det vill inte Vickan.

Mitt i Fabians trassliga vardag dyker Magda upp och öppnar en karamellaffär i kvarteret. Hon bjuder med Fabian till affären och plötsligt har han någon att prata med. Och så är det något konstigt med hennes karameller. De får Fabian och andra som äter dem att bete sig väldigt annorlunda ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-04-01

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677140

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.3

Bredd (mm)

155

Recensioner

sverigesradio.se

”En riktig karamell”

"Ulrika har hittat en riktig karamell i bokskörden." Lyssna på recensionen på P4 Hallands hemsida.

www.pitea-tidningen.se

”Bra högläsning”

"Storasyster Vickan är miljöaktivist och har inte tid med honom. Då dyker hon upp Magda Karamellhäxan med sina mystiska karameller. Fabian får hjälpa henne att starta butik."Piteå-Tidningen

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

Relaterat