bok

Vad Nicke gillar

Nicke Nyfiken - Mini

H. A. Rey

Författare

H. A. Rey

Illustratör

Beskrivning

2012-01-17
Svenska
0-3

Författare

H. A. Rey

Illustratör

H. A. Rey

Vad Nicke gillar är en söt pekbok i stadig kartong om Nickes dag och alla hans saker: Nalle, hunden Ludde och Mannen i den gula hatten som läser godnattsaga på kvällen. Nicke gillar att leka, gå ut och att mysa!

Den tyske författaren och illustratören Hans Augusto Rey skapade tillsammans med Margret Rey figuren Nicke Nyfiken och hans bästa vän Mannen i den gula hatten. Nicke lyckas alltid ställa till det, men det ordnar sig ändå till slut.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originaltitel

My favorite things

Originalspråk

Engelska

Översättare

Susanna Hellsing

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-01-17

Läsordning

0

Produktion

Papper

Hongta

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129678741

Antal Sidor

14

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

160

Vikt (kg)

0.14

Bredd (mm)

150

Recensioner

”Två verkligt mysiga böcker för småbarn.” / Lotta Lockne

"De färgglada och detaljrika bilderna i böckerna illustrerar bra de kortfattade berättelserna. /.../ Två verkligt mysiga böcker för småbarn."Lotta Lockne, Dagbladet Sundsvall

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet