bok

Andrejs längtan

Barbro Lindgren

Författare

Eva Eriksson

Illustratör

Beskrivning

2012-02-29
Svenska
3-6

Författare

Barbro Lindgren

Illustratör

Eva Eriksson

Formgivare

Pia Hinnerud

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-02-29

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129680584

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

262

Vikt (kg)

0.293

Bredd (mm)

207

Recensioner

”I Andrejs längtan finns både smärta och sorg men också ett stort hopp.” / Dala-Demokrakten

"Det blir ett hisnande äventyr med en hel del fantasieggande inslag. Barbro Lindgrens text förvandlas nästan till en kortfilm med hjälp av Eva Erikssonsmycket uttrycksfyllda bilder. Äveni den här berättelsen dyker det upp ett djur – en hund. /.../ I Andrejs längtanfinns både smärta och sorg men också ett stort hopp." Ulf Lundén, Dala-Demokrakten

”Barbro Lindgrens text är varm och poetisk, med fina detaljer.” / Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

”fylld av fantasi och drömmen om ett annat liv” / Norrbottens-Kuriren

"Det är en finstämd berättelse Barbro Lindgren och Eva Eriksson bjuder på om att vara föräldralös, fylld av fantasi och drömmen om ett annat liv." Eva Åström, Norrbottens-Kuriren

”rymmer både vemod och hopp” /Carina Östbrant, Folket

"Boken handlar om längtan och om drömmar och den är väldigt vacker. Eva Erikssons bilder rymmer både vemod och hopp." Carina Östbrant, Folket

”Klart är att ingen bör missa denna bok, med fina, känsliga bilder av Eva Eriksson.” / Carina Wising, Katrineholms-Kuriren

www.folkbladet.nu

”Dörrar öppnas till en värld där alla inte har en säng att sova i, mat att äta eller en trygg famn att krama.”

"Här finns mycket att fundera kring och diskutera. Varför har barnen inga föräldrar? Var har de tagit vägen? Vad betyder det att Andrej och Vova bor på ett barnhem? Dörrar öppnas till en värld där alla inte har en säng att sova i, mat att äta eller en trygg famn att krama."Johanna Lindqvist, Västerbottens Folkblad

 

Kommer tigrar

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Kommer bilen?
Kommer åska?

Kommer tigrar!
Masarin rädd
Loranga glad

Kommer tigrar och Dartanjang sjuk är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Kommer tigrar

 

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Nyheter

Loranga, Masarin & Dartanjang för de yngsta

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi äntligen möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.

Gnistrande julmagi med Astrid Lindgren

Äntligen finns alla Astrids mest älskade julberättelser i en vacker samlingsvolym! Kom i stämning med Pippi, Madicken, Emil och alla de andra favoritfigurerna. Boken är lite av en smällkaramell med klassiska färgillustrationer av bland andra Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Barbro Lindgren tilldelas kunglig medalj

Barbro Lindgren får H.M Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band för framstående insatser som författare.