bok

Matboken

Pernilla Stalfelt

Författare

Pernilla Stalfelt

Illustratör

Beskrivning

2013-08-07
Svenska
3-6

Författare

Pernilla Stalfelt

Illustratör

Pernilla Stalfelt

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Man kan äta nästan vad som helst; rostade myror, orm och grisöron. Det finns god mat och äcklig. Nyttig och onyttig. Grönsaker och rödsaker. Det finns djur som inte äter något under hela sitt liv. Och andra som äter hur mycket som helst. Det finns till och med dom som äter sina kompisar.

Vad är egentligen mat? Var tar den vägen när vi tuggat klart och den försvinner ner i halsen?

Pernilla Stalfelt har skrivit en rolig, befriande och underhållande bok om mat och om vad som händer när man äter. Här finns inga vanliga recept eller måttangivelser. Inga tips på hur man äter nyttigt eller får livspusslet att gå ihop genom att laga enkelt, gott och snabbt. Det här är något helt annat! Följ med på ett matäventyr utöver det vanliga bland köttätande växter, skräpmat och levande pannkakor.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-08-07

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129687958

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

237

Vikt (kg)

0.228

Bredd (mm)

176

Recensioner

”Nu har hon tagit sig an maten, vår tids kanske mest laddade ämne och det har blivit

”Liksom i de tidigare böckerna är det hugskottet och improvisationen som styr, i både text och bild.” / Petter Lindgren

 

Vattenboken

Om boken

Fakta på Pernilla Stalfelts egensinniga vis! Precis som tomatplantor behöver vi människor vatten för att kunna leva. Barn behöver dricka 1,5 liter om dagen. Hästar måste dricka mer. Kanske 30 liter en varm dag. En björk kan dricka 200–300 liter när det är varmt. Det vatten som finns på jordklotet nu är samma vatten som alltid har funnits. I 4 miljarder år. Lika länge som jorden. Vattnet som vikingarna drack för 1000 år sedan är det vatten du dricker idag. Slurp!
Med humor i text och bild får vi veta om vatten i alla dess former. Vatten kan vara regndroppar mot paraplyet, imma mot glaset, ånga över koppen, is i glaset, eller dagg på gräset.Sedan debuten 1996 med Hårboken har Stalfelts böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, både bland publik och press. Få kan som hon hantera svåra ämnen på ett begripligt och glädjefullt sätt och få sina läsare intresserade, roade och berörda.
I samma serie ingår även: Förr och nu-boken, Hårboken, Bajsboken, Dödenboken, Kärlekboken, Läskiga boken, Våldboken, Livetboken, Matboken, Tidenboken och Kissboken.

Pernilla Stalfelt

Vattenboken

Förr och nu-boken

Om boken

Visste du att telefoner satt fast i väggen förr i tiden? Att det fanns tandborstar gjorda av fjädrar? Och att man använde myror när man skulle tvätta?
Följ med på en resa till förr i tiden tillsammans med Pernilla Stalfelt. Här berättar hon på sitt alldeles omisskännliga sätt om hur det kunde vara när din mormor var liten, när din pappa föddes och vad man hade för skor på medeltiden. Hur gjorde man innan tvättmaskinen fanns? Är robotdammsugaren verkligen lika effektiv som en kvast? Med mycket humor och berättarglädje skildras spännande historier och intressanta fakta om hur det kunde vara förr i tiden – och hur det ser ut idag. Det är roligt, knäppt, befriande och på största allvar.

Pernilla Stalfelt är mest känd för succéboken Bajsboken. Sedan debuten 1996 med Hårboken har Pernillas böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, både bland publik och press. Få kan som hon hantera svåra ämnen på ett begripligt och glädjefullt sätt och få sina läsare intresserade, roade och berörda.

I samma serie ingår även: Hårboken, Bajsboken, Dödenboken, Kärlekboken, Läskiga boken, Våldboken, Livetboken, Matboken och Tidenboken och Kissboken

Pernilla Stalfelt, Pernilla Stalfelt

Förr och nu-boken

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Roligt, tokigt och intressant om förr i tiden

Hur gjorde man innan tvättmaskinen fanns? Är robotdammsugaren verkligen lika effektiv som en kvast? Med mycket humor och berättarglädje skildras spännande historier och intressanta fakta om hur det kunde vara förr i tiden – och hur det ser ut idag. Det är roligt, knäppt, befriande och på största allvar.

Kiss – nästan lika kul som bajs?

Äntligen kommer uppföljaren till Bajsboken! I Pernilla Stalfelts Kissboken får du veta vem som kan bajsa utan att kissa och vem som kan kissbajsa. Det är roligt, knäppt, befriande – och förstås på största allvar.