bok

En bok om att berätta

Pernilla Stalfelt

Författare

Pernilla Stalfelt

Illustratör

Inbunden

Fler format

Beskrivning

2014-08-15
Svenska
3-6

Författare

Pernilla Stalfelt

Illustratör

Pernilla Stalfelt

Det är roligt att berätta en historia! Men hur kommer man igång? En berättelse kan ju vara på så många olika sätt. Den kan vara skriven i text eller ritad i bilder, fylld av fantasi eller vardagliga händelser, gjord med pratbubblor eller i serierutor.

I En bok om att berätta har Pernilla Stalfelt samlat sina bästa berättarknep. Här får du tips på hur du skapar en huvudperson, hur du ritar olika ansiktsuttryck, hur du gör pratbubblor och hur du ska rita när du vill visa att någon känner sig glad, jättearg eller yr i huvudet.

Hur ska serierutorna se ut? Hur ritar man väder och hur gestaltar man känslor? Pernilla kan konsten att lära ut. Efter många år som pedagog på Moderna Museet kan hon knepen, fallgroparna och vet precis hur man får barn att berätta sina alldeles egna historier.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-08-15

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129691931

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

238

Vikt (kg)

0.227

Bredd (mm)

175

Format

Inbunden

Recensioner

”Detta är en bok som ska användas, i aktion och interaktion med barn och vuxna med berättarlust.” / Eva Wahlström, Borås tidning”Pernilla Stalfelt lär i lustfyllda texter och bilder ut sina bästa berättarknep, allt från att komma igång till vad man kan tänka på när man ritar och skriver.” /Karina Sundkvist, Piteå-tidningen

”… den bästa bok som ges ut för barn i år…” /Expressen

"Snart har barnet skrivit och ritat sin egen saga. Därför tror jag att "En bok om att berätta är den bästa bok som ges ut för barn i år ..." /.../"En bok om att berätta" är kanske Pernilla Stalfelts enklaste och bästa bok." Martina Montelius

”En bok som ska användas” /Smålandsposten

"Boken är genomillustrerad på ett typiskt stalfeltskt vis - knasigt, roligt och uttrycksfullt! Detta är en bok som ska användas, i aktion och interaktion med barn och vuxna med berättarlust."Eva Wahlström

 

Förr och nu-boken

Om boken

Visste du att telefoner satt fast i väggen förr i tiden? Att det fanns tandborstar gjorda av fjädrar? Och att man använde myror när man skulle tvätta?

Följ med på en resa till förr i tiden tillsammans med Pernilla Stalfelt. Här berättar hon på sitt alldeles omisskännliga sätt om hur det kunde vara när din mormor var liten, när din pappa föddes och vad man hade för skor på medeltiden. Hur gjorde man innan tvättmaskinen fanns? Är robotdammsugaren verkligen lika effektiv som en kvast? Med mycket humor och berättarglädje skildras spännande historier och intressanta fakta om hur det kunde vara förr i tiden – och hur det ser ut idag. Det är roligt, knäppt, befriande och på största allvar.

Pernilla Stalfelt är mest känd för succéboken Bajsboken. Sedan debuten 1996 med Hårboken har Pernillas böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, både bland publik och press. Få kan som hon hantera svåra ämnen på ett begripligt och glädjefullt sätt och få sina läsare intresserade, roade och berörda.

I samma serie ingår även: Hårboken, Bajsboken, Dödenboken, Kärlekboken, Läskiga boken, Våldboken, Livetboken, Matboken och Tidenboken och Kissboken

Pernilla Stalfelt, Pernilla Stalfelt

Förr och nu-boken

 

Relaterat