bok

Ett väldigt bra litet djur

Emi Gunér

Författare

Luciano Lozano

Illustratör

Beskrivning

2014-08-08
Svenska
6-9

Författare

Emi Gunér

Illustratör

Luciano Lozano

Simon Jonsson fyller snart 8 år. Han har utstående öron, två systrar och en ärkefiende. Mest av allt önskar han sig ett eget husdjur. Det kan han tyvärr glömma, säger hans föräldrar.

Tillsammans med sin bäste vän Ville försöker Simon komma på en riktigt bra plan för att komma över sin djurlängtan. Kanske det är lika roligt att ha en köttätande växt som att ha ett husdjur? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Ett väldigt bra litet djur utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Under 2014 arbetade 1200 barn och lärare med boken under ett läsår.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-08-08

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129689266

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.395

Bredd (mm)

154

Hållbarhet

Recensioner

prickigapaula.blogspot.se

”En mysig bok som jag tror passa hur bra som helst till högläsning.”

”Absolut gehör för åttaåringens värld” /Kommunalarbetaren

"Boken handlar om SImons längtan efter ett djur. Författaren har absolut gehör för vad som är viktigt för en åttaåring. Extra mycket gillar jag beskrivningen av elefanten som försöker stjäla en cykel. Boken riktar sig till sex-nio-åringar men alla som någonsin har längtat efter ett djur kan känna igen sig. Jag och min son skrattar ikapp åt allt från köttätande växter till lyxtandfeer. Jag längtar efter fler böcker av denna författare."Susanna Lundell

”Ett väldigt bra litet djur är en bra, modern kapitelbok på det stora hela.” /BTJ

"Emi Gunér må vara debutant i barnbokssammanhang, men hon är en van skribent med flyt i språket och hon växlar ledigt mellan humor och allvar. Korta kapitel och luftig text gör boken tillgänglig för duktiga läsare i lågstadiet, även om boken passar passar bäst för högläsning. Svartvita bilder av Luciano Lozano, på var och varannan sida, illustrerar följsamt bokens handling. Jag tycker om karaktären Simon, samt det konsekventa barnperspektiv som författaren håller. Ett väldigt bra litet djur är en bra, modern kapitelbok på det stora hela."Sarah Utas, BTJ

”… en charmigt skriven och lättläst historia, rikligt illustrerad med svartvita teckningar av Luciano Lozano.” /Piteå-Tidningen

"Säkert kan många känna igen sig i situationen med barn som längtar efter ett husdjur och föräldrar som är mera realistiska. Slutet är förutsägbart, men vägen dit är en charmigt skriven och lättläst historia, rikligtillustrerad med svartvita teckningar av Luciano Lozano."Karina Sundkvist

”Det är en rolig bok för dig som vill ha en härlig vardagsberättelse där det händer lite av varje.” Borås Bibliotek

"Det har kommit en hel del böcker där huvudpersonen vill ha ett husdjur. Det här är en av mina favoriter. Det är en rolig bok för dig som vill ha en härlig vardagsberättelse där det händer lite av varje.

 

Ninas syskonbok

Om boken

Äntligen har det börjat - Ninas liv som storasyster! Tyvärr är det inte bara så härligt som hon tänkt sig. Elji gör knappt annat än äter, skriker och sover men ändå tycker alla att han är SÅ fantastisk. Nina verkar det inte vara någon som tänker på, fast hon gör så mycket mer.

Det här är berättelsen om hur det är att plötsligt få en bebis i familjen. Det handlar även om kusiner och viljan att leka med dockor fast man känner att man kanske börjat bli för stor för det, rymden, att rocka sockorna, önskelistor, rabiesormar och ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Perfekt för högläsning!

Ninas syskonbok är den sjätte fristående boken om Nina.

"Emi Gunér skriver drama så att alla kan känna igen sig. Det är relationer, kompisar, familj och prick alla känslor mellan lycka och sorg men går igenom en helt vanlig vecka i livet. Fint och lyhört."
Johanna Lindbäck, Expressen

Emi Gunér, Loka Kanarp

Ninas syskonbok

 

Relaterat

Nyheter

Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Ny bok i succéserien om Nina!

Nu kommer den femte fristående boken om Nina, den egensinniga och påhittiga tjejen som älskas av många läsare. Nina-böckerna är de ultimata första kapitelböckerna fyllda med vardagsdramatik och med stor igenkänning för både barn och föräldrar. Illustrationerna står Loka Kanarp för som bjuder på en härlig färgexplosion.

”Åren mellan fem och åtta är otroligt spännande”

Emi Gunér är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Nu kommer hennes tredje bok om Nina – en karaktär som blivit något av en favorit hos de yngre läsarna.