bok

Augustinatt

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2013-06-13
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Nora och hennes storebror Alfons är ensamma på landet. Deras föräldrar är bortresta, och tanken är att tonåringarna ska ta hand om varandra. Det skulle kanske ha funkat om inte Alfons blivit jättekär i en tjej på tältplatsen. Nu är han mest där, och Nora sitter ensam i huset.

Sedan tre dagar är också familjens katt försvunnen. Nora har letat, ropat och lockat med den bästa kattmaten, men ingen Felix. Så plötsligt den tredje kvällen hör Nora ett konstigt, gnällande ljud från trädgården. Kanske har Felix kommit tillbaka? Hon går ut i den mörka augustinatten och följer ljudet fram till äppelträden. Där, under ett av de gamla, knotiga träden, hittar Nora ett bylte med något som verkar vara ett spädbarn. Det är i alla fall vad Nora tror när hon bär in byltet i huset ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-06-13

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129689945

Recensioner

”Mangold skriver mjukt och pirrigt om sommarlovets sista heta dagar.” / Jonna Fries, Smålandsposten

"Augustinatt är en spännande historia som i jakten på en försvunnen katt lockar fram både existentiella frågeställningar och sidor hos karaktärerna de knappt själva visste att de hade. Mangold är hela samtidssagan igenom en ömsint berättare som lämnar utrymme för läsaren att tänka till och fylla i luckor. Det gör berättelsen både engagerande, varm och snyggt balanserad." Jonna Fries, Smålandsposten

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

Relaterat