bok

Äskil äter träd

Åsa Lind

Författare

Per Gustavsson

Illustratör

Beskrivning

2015-04-02
Svenska
3-6

Författare

Åsa Lind

Illustratör

Per Gustavsson

Björk, sälg, gran och asp. Äskil älskar träd! Men inte riktigt som andra barn. Det är inte trädkojor som lockar. Eller kottar. Äskil äter träd.

Åsa Lind har skrivit en rolig, charmig och galen historia på rim om trädkramaren Äskil.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-04-02

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129691924

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

260

Vikt (kg)

0.287

Bredd (mm)

200

Format

Inbunden

Recensioner

”Han erövrar naturen, det är underhållande surrealistiskt …” /Expressen

norran.se

”En enormt charmig bok om Äskil som älskar träd. /…/ Åsa Lind skriver klurigt och finurligt rim och boken är en blivande klassiker …”

”Underbart galet om trädätaren Äskil” /VLT

"Åsa Lind visar än en gång att hon behärskar både slutrim och assonans med bravur. Det känns helt enkelt skönt att läsa den rimmade berättelsen. "Det finns folk som gillar bullar/ och korv och revbensspjäll/ och säkert finns det nån/ som vill ha gröt varenda kväll/Men Äskil älskar träd. " Både bild och text innehåller mycket humor, och Per Gustavssons temperamentsfulla illustrationer stöder texten samtidigt som de vidgar berättelsen."

”Sprallig, rolig rimmad bok där text och bild samspelar ovanligt väl, med slingrigt växande bladrika träd och versfötter som stundtals hoppar jämfota.” /DN

bokunge.se

”Det är en berättelse som väcker tankar, fantasi och läsglädje.”

www.skd.se

”…riktigt roligt.”

"De bara måste ju ha knarkat Hus är gott, sa Oskar av Larserik Larsson lika mycket som jag gjorde som barn. /.../Ja det är precis så mycket en kopia av Oskar och hans småspik och tegelstenar som det låter. Fast på rim. Och riktigt roligt. Och med kärlek och finess är väl plagiat helt tillåtet?"Eva Emmelin

www.kristianstadsbladet.se

”Man blir glad ända in i roten.”

"Per Gustavssons färgstarka och humoristiska bilder grenslingrar sig fram över boksidorna och mitt det absurda kilar han in små planscher som visar bilder av träd med latinska namn och allt.Man blir glad ända in i roten."Eva Wahlström

”Rar berättelse på rim” /Norrbottens-Kuriren

"Åsa Linds rara text på rim träffar hjärtat, precis som Per Gustavssons illustrationer i en historia de flesta på något sätt kan relatera till."

 

Tiger, Tiger, Tiger

Om boken

Nominerad till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger - grannens katt
Tänker på dig dag och natt.
Gul som solen, lite svart.
Lite brun i fina streck.
Och på nosen: litet veck.

Tiger, Tiger, Tiger handlar om svårfångad kärlek till en vacker katt. Om att vilja klappa och vara nära, men inte hinna med. Grannens katt är alldeles för snabb för små knubbiga ben, inte ens vackra blombuketter och strömmingskaka lockar fram honom ur buskarna.

Ville klappa, ville smeka,
ville leka, leka, leka
MEN TIGER BARA SPRINGER

Tiger, Tiger, Tiger är den allra finaste högläsningen för de yngsta. Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format.

Åsa Lind, Joanna Hellgren

Tiger, Tiger, Tiger

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Tre nomineringar till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger, Tiger, Jordgubbsbarnen och Mitt storslagna liv har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.