– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Foto av :

Illustration: Per Gustavsson

Publicerad:

2020-06-03

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Häng med till den nya lekplatsen! Ryktet säger att den ska vara JÄTTESTOR! Att den har mekaniska bilar, lianer och en djungel. Och dessutom en rutschkanekrokodil som man kan åka ner i halsen på. Men vägen dit är lång och farlig. För hur tar man sig förbi bajsonoxar, laserkanoner och jobbiga pappigojer? Hur passerar man köttätande växter utan att bli uppäten? Och vad är det som döljer sig i mörkret? Kan det vara krokodilögon? ​

– Den grundläggande idén till Den nya lekplatsen kommer ifrån när jag var liten och gick på matiné. Jag och mina vänner gick på söndagar och såg Johnny Weismuller som Tarzan. Det var gamla svartvita filmer som jag inte minns så mycket av. Det jag minns däremot är promenaden hem. Då hade vi alla förvandlats till Tarzan och var tvugna att springa tvärs igenom trädgårdar, hoppa över staket, smyga mellan buskar. Vi visste ju att det fanns livsfarliga infödingar som omedelbart skulle kasta oss i krokodilgropen om vi åkte fast, berättar Per Gustavsson. 

Kanske stämmer det alltså, att resan är målet?

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar. Det är fantasin som är målet, säger Per.

Relaterat

Den nya lekplatsen

Om boken

Den nya lekplatsen är fantastisk! Ryktet säger att den har mekaniska bilar, lianer och en djungel. Och dessutom en rutschkanekrokodil som man kan åka ner i halsen på. Men vägen dit är lång och snårig. Hur tar man sig förbi bajsonoxar, laserkanoner och jobbiga pappigojer? Hur passerar man köttätande växter utan att bli uppäten? Och vad är det som döljer sig i mörkret? Kan det vara krokodilögon?

Den nya lekplatsen är en roadmovie i bilderboksformat, en fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit. Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Per Gustavsson, Per Gustavsson

Den nya lekplatsen

Relaterade artiklar

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.