bok

Som om jag vore fantastisk

Sofia Nordin

Författare

Beskrivning

2015-01-16
Svenska
12-15

Författare

Sofia Nordin

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-01-16

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129693317

Recensioner

”Bra och insiktsfullt berättat, inte minst om lesbisk kärlek.” /Länstidningen Södertälje

”Spänning med briljanta porträtt” /Lotta Olsson, DN

"Ändå är det i de psykologiska porträtten som Sofia Nordin verkligen briljerar. Hon drar med sig läsaren genom en fartfylld äventyrsberättelse, där man plötsligt inser att det verkliga äventyret är människans inre."

www.litteraturmagazinet.se

”Jag tycker alla borde läsa den här serien.”

"Tredje boken var lika bra som de andra två i serien. Man vill hela tiden veta vad som ska hända, men ibland är boken jättehemsk och sorglig.Jag ville läsa den för jag tyckte de andra var så bra och jag ville veta vad som skulle hända.Jag tycker verkligen om de här böckerna, för att de är så bra skrivna, de är så spännande, de blir aldrig tråkiga, men samtidigt är de väldigt sorgliga.Jag tycker alla borde läsa den här serien."Malva Glansholm, Barnrecensent LitteraturMagazinet

”Gripande postapokalyps” /Smålandsposten

"I Sofia Nordins beskrivning är nuet och Ellas jagperspektiv utgångspunkten. Det skapar närhet och hög puls. Språket är också tjusigt tvinnat av retoriska frågor och rytmiskt framrullande bilder. Det är både intressant och gripande att följa tjejernas resa."Jonna Fries

”Det är både intressant och gripande att följa tjejernas resa.” /Blekinge Läns Tidning

"I Sofia Nordins beskrivning är nuet och Ellas jagperspektiv utgångspunkten. Det skapar närhet och hög puls. Språket är också tjusigt tvinnat av retoriska frågor och rytmiskt framrullande bilder. Det är både intressant och gripande att följa tjejernas resa. Nordin är mästerlig på att fånga deras rädslor, de praktiska detaljerna i överlevnadskampen och ifrågasättandet av allt som tidigare varit självklart - inte minst deras spegling av varandra."

”Också här skildrar Sofia Nordin konsekvenserna av katastrofen på ett trovärdigt sätt.” /Gefle Dagblad

"Också här skildrar Sofia Nordin konsekvenserna av katastrofen på ett trovärdigt sätt. Om hur svårt det är att vara en del i en flock, att passa in; hur relationer böljar fram och tillbaka. Men i själva verket använder Nordin situationen som ett förstoringsglas för det sociala spel som alltid pågår, också i välfungerande samhällen. Det bara syns bättre här."Susanne Holmlund

www.svtplay.se

”En fyra!” /Magnus Utvik

"Den är jättefin den här boken, hon tillhör absolut bland det bästa man kan läsa när det gäller ungdomsboksförfattare."Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

www.boktjuven.com

”Allt är beskrivet på ett trovärdigt och skickligt vis, och jag hoppas att det kommer fler delar!”

www.fiktiviteter.se

”Oj, jag glömde säga att Som om jag vore fantastisk är bra. Men det är den, lika bra som de två föregående böckerna.”

lisanordahl.blogspot.se

”Utan tvekan tyckte jag bäst om den här boken hittills i serien.”

"När jag läst ut boken kände jag direkt att jag ville ha mer. /.../ Boken får mig att fundera över hur jag själv skulle reagera i en liknande situation."

 

Allt är fel

Sofia Nordin, Kajsa Gordan, Matilda Salmén

Allt är fel

Nyheter

Övernattningsäventyr med missförstånd

Allt är fel är tredje delen om Anna-Klara och Herman – nu utifrån Hermans perspektiv. I boken kombineras lantlig sommaridyll med temat vänskap, och hur den ibland kan skava. För när man är bortrest är ju allt så … annorlunda.

När man både älskar och fruktar sin pappa

Allt är inte svart eller vitt. Det blir tydligt i Syster, en roman av flerfaldigt Augustnominerade Sofia Nordin. Boken är en drabbande bladvändare om en komplicerad familjerelation – och den första stora kärleken.

Kompisstrul och kalaskaos i ny bok om Anna-Klara och Herman

Kajsa Gordan och Sofia Nordin är tillbaka med en vardagsnära berättelse om vänskap som inte alltid är så lätt. Bästisar ibland är den andra delen i serien om Anna-Klara och Herman med illustrationer av Matilda Salmén.

”Det är roligt när vi lyckas skriva med en gemensam röst.”

Ensamma hemma är första delen i ny, charmig serie av rutinerade författarduon Kajsa Gordan och Sofia Nordin.