bok

Miranda och sjörövarkatten

Maud Mangold

Författare

Maria Sandberg

Illustratör

Beskrivning

2015-03-13
Svenska
6-9

Författare

Maud Mangold

Illustratör

Maria Sandberg

Miranda vill ha ett husdjur, men mamma säger nej. En dag ser Miranda att fastighetsskötaren Idris bär hem en skadad katt ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-13

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129696356

Recensioner

”Det här är en riktigt bra bok som kan ligga till grund för samtal om känslor och hur man ska vara mot varandra.” /Norrtelje Tidning

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

Relaterat