bok

SVJ

Roald Dahl

Författare

Quentin Blake

Illustratör

E-bok

Ändra format

Beskrivning

2016-03-09
Svenska
9-12

Författare

Roald Dahl

Illustratör

Quentin Blake

Formgivare omslag

Emilie Crispin Ekström

Hårresande, bloddrypande - och fantastiskt roligt!

Föräldralösa Sophie kidnappas av en jätte och hon är skräckslagen för att han ska äta upp henne. Men det är en stor vänlig jätte som tillfångatagit henne, och tillsammans gör Sophie och jätten upp en smart plan hur de ska få de andra jättarna - de som är hemska på riktigt - att sluta äta sina barn.

En hårresande, bloddrypande och väldigt rolig historia om Sophie och Stora Vänliga Jätten. Burleskt illustrerad av Quentin Blake. SVJ är Roald Dahls bästa barnbok, enligt honom själv. 1998 röstades boken fram till århundradets bästa barnbok i Storbritannien.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

The BFG

Originalspråk

Engelska

Översättare

Meta Ottosson

Publiceringsdatum

2016-03-09

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129700282

 

Danny bäst i världen

Om boken

Dannys bästa vän i hela världen är hans pappa, som är fenomenal på att berätta galna historier och hitta på festliga saker. De bor i en gammal husvagn bredvid den lilla bensinstationen de driver. En natt upptäcker Danny att pappa har smitit ut. När han kommer tillbaka avslöjar han att han i hela sitt liv haft en hemlighet för Danny. En helt fantastisk hemlighet som inte bara rör pappa, utan även byns respektabla läkare och till och med kyrkoherden! Allra mest rör den dock den oerhört otrevlige, och oerhört rike, markägaren Viktor Hassel ...Roald Dahl är en av världens mest älskade och lästa barnboksförfattare.

Roald Dahl, Quentin Blake

Danny bäst i världen

 

Relaterat