bok

Beröringen

Gustav Tegby

Författare

Beskrivning

2019-10-04
Svenska
Unga vuxna

Författare

Gustav Tegby

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Mediekontakt

Maria Larsson Bovin, Erika Bjurling

Så fort det ringer på dörren förstår jag att pappa kommer dö idag.
Jag tittar upp från chatten med ett ryck. Min blick irrar över bordet, söker pappas. Men hans ansikte har liksom sjunkit ihop, det finns något ledset och uppgivet där som jag aldrig sett förut. Sedan inser han att jag tittar och samlar snabbt ihop ansiktsdragen igen i ett trött leende. Men det är för sent. Jag fattar.
Det kanske bara är matbudet, säger han lågt, fast han vet lika bra som jag att matbudet vi beställer av aldrig ringer på.
Ingen ringer på hos oss. Aldrig någonsin.

Sextonåriga Elin har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Allt hon vet om världen utanför har hon lärt sig genom filmer och internet. Genom vad hon sett från köksfönstret och hört genom väggarna.

Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet.
För Elin är född med en otrolig förmåga.
Eller snarare en förbannelse.
Alla hon rör vid dör.
Åtminstone om man får tro hennes pappa.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

-

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-10-04

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129711165

Antal Sidor

404

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.516

Bredd (mm)

137

Hållbarhet

Recensioner

Vi Läser

”Gustav Tegby har skrivit en totalsäker debut och bygger upp en helt andlös historia. Dialog, karaktärer och handling sitter perfekt. Måste-läsning!”

Dagens Nyheter

”Debutanten Gustav Tegby har skrivit ett riktigt imponerande och nervkittlande kammarspel […] ett grymt bra hantverk.” Steven Ekholm

Aftonbladet

”En fyrahundra sidor lång bladvändare. Ingen kommer att lägga ifrån sig boken oberörd. Klassas som ungdomsbok men passar även vuxna som vill bli skrämda.”

Tusen sidor

”Wow. Vilken. Bok. Redan efter 50 sidor är jag fast …”

Boktanken

”Gillar man Madeleine Bäcks skräckböcker om Gästrikland eller Cirkel-trilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg så kommer man att älska den här romanen! Slukade boken i ett nafs!”

Göteborgs-Posten

”'Beröringen' är gjord för att sträckläsas, att sköljas med av, och det funkar, jag bläddrar andlöst fram sida efter sida. […] det här är en bok att sluka.” Stina Nylén

Västerbottens-Kuriren

”En formidabel bladvändare. […] Det går inte att sluta att läsa förrän den kallsvettige läsaren kommit fram till sidan 400 och bokens allra sista mening.” Lena Kjersén Edman

BTJ

”Beröringen är en bok som berör starkt och som stannar kvar i tankarna. Helhetsbetyg: 4.” Anna Wilner

 

När jättarna vaknar

Om boken

Stockholm skälver. Efter tusentals år har de sovande jättarna under marken börjat röra på sig. Nu hotar Ragnarök, den stora undergången, om inte Dorian och hans vänner kan hitta ett sätt att hejda katastrofen. Och inte nog med det. Dorians föräldrar är förkrossade, Väsenverket ligger i spillror, Fenrisulven är lös, Mimer är deprimerad och De överblivnas armé förbereder ett väldigt blodsoffer som kommer öppna portarna till en uråldrig fasa.
Och på något sätt är precis allting Dorians fel. Hur många katastrofer kan en trettonårig älva egentligen hinna orsaka?Så när Dorian får möjligheten att lägga hela sitt liv bakom sig och börja om, känns frestelsen närmast övermäktig. Skulle någon egentligen ens sakna honom?När jättarna vaknar är tredje och sista delen av bortbytingar, en trilogi som utspelar sig i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland oss, och vardag och magi existerar sida vid sida. Första delen, De överblivnas armé, nominerades till Crime Time Award för Årets barndeckare 2022 och till Barnens romanpris i Karlstad 2023.

Gustav Tegby

När jättarna vaknar

Relaterat

Nyheter

Första delen i magisk trilogi

Gustav Tegby hyllades av en samstämmig kritikerkör för sin debutbok Beröringen. Nu är han tillbaka med första delen en ny serie som utspelar sig i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.

Beröringen nominerad till Norrlands litteraturpris

Gustav Tegbys hyllade debutroman kan vinna barn- och ungdomsklassen i Norrlands Litteraturpris.

”En fyrahundra sidor lång bladvändare”

Upprinnelsen till Gustav Tegbys debut var en diskussion på en fest: Vilka superkrafter skulle vara de värsta att få, och vilka konsekvenser skulle de få för ens liv? Nu hyllas Tegbys debut av kritikerna.

Är varje beröring en dödsdom?

Dramatikern Gustav Tegby debuterar med Beröringen, en psykologisk paranoiathriller med övernaturliga inslag.