bok

Beröringen

Gustav Tegby

Författare

Inbunden

Fler format

Slut i lager

Beskrivning

2019-10-01
Svenska
Unga vuxna

Författare

Gustav Tegby

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Mediekontakt

Maria Larsson Bovin, Erika Bjurling

Så fort det ringer på dörren förstår jag att pappa kommer dö idag.
Jag tittar upp från chatten med ett ryck. Min blick irrar över bordet, söker pappas. Men hans ansikte har liksom sjunkit ihop, det finns något ledset och uppgivet där som jag aldrig sett förut. Sedan inser han att jag tittar och samlar snabbt ihop ansiktsdragen igen i ett trött leende. Men det är för sent. Jag fattar.
Det kanske bara är matbudet, säger han lågt, fast han vet lika bra som jag att matbudet vi beställer av aldrig ringer på.
Ingen ringer på hos oss. Aldrig någonsin.

Sextonåriga Elin har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Allt hon vet om världen utanför har hon lärt sig genom filmer och internet. Genom vad hon sett från köksfönstret och hört genom väggarna.

Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet.
För Elin är född med en otrolig förmåga.
Eller snarare en förbannelse.
Alla hon rör vid dör.
Åtminstone om man får tro hennes pappa.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Språk

Svenska

Originaltitel

-

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2019-10-01

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129711165

Antal Sidor

404

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.516

Bredd (mm)

137

Recensioner

Vi Läser

”Gustav Tegby har skrivit en totalsäker debut och bygger upp en helt andlös historia. Dialog, karaktärer och handling sitter perfekt. Måste-läsning!”

Dagens Nyheter

”Debutanten Gustav Tegby har skrivit ett riktigt imponerande och nervkittlande kammarspel […] ett grymt bra hantverk.” Steven Ekholm

Aftonbladet

”En fyrahundra sidor lång bladvändare. Ingen kommer att lägga ifrån sig boken oberörd. Klassas som ungdomsbok men passar även vuxna som vill bli skrämda.”

Tusen sidor

”Wow. Vilken. Bok. Redan efter 50 sidor är jag fast …”

Boktanken

”Gillar man Madeleine Bäcks skräckböcker om Gästrikland eller Cirkel-trilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg så kommer man att älska den här romanen! Slukade boken i ett nafs!”

Göteborgs-Posten

”'Beröringen' är gjord för att sträckläsas, att sköljas med av, och det funkar, jag bläddrar andlöst fram sida efter sida. […] det här är en bok att sluka.” Stina Nylén

Västerbottens-Kuriren

”En formidabel bladvändare. […] Det går inte att sluta att läsa förrän den kallsvettige läsaren kommit fram till sidan 400 och bokens allra sista mening.” Lena Kjersén Edman

BTJ

”Beröringen är en bok som berör starkt och som stannar kvar i tankarna. Helhetsbetyg: 4.” Anna Wilner

 

De överblivnas armé

Om boken

En deprimerad nioåring som kör taxi.
En urstark vänlig vittra som lätt tappar humöret.
En före detta hustomte som jobbar som privatdeckare.

Det är bara några av de nya bekantskaper Dorian gör efter att han får veta att han är en bortbyting, ett mytiskt väsen som växt upp som människa. En ny svindlande verklighet öppnar sig, där hela naturen babblar på så att han håller på att bli tokig och en kolonistuga kan dölja en armé med planer på världsherravälde. Där döda smådjur i snabbmatslådor vaknar till liv, och den allvetande jätten Mimers huvud håller hov i en övergiven källarteater. Där ens föräldrar kanske inte är ens riktiga. Där allt är både vackrare, svårare och konstigare.

Dorian inser varför han alltid känt sig lite underlig. Men han inser också att han har krafter. Och att han kanske råkat använda dem för något helt fruktansvärt.

De överblivnas armé är första delen i Bortbytingar, en trilogi i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.

Gustav Tegby, Maria Fröhlich

De överblivnas armé

Relaterat

Nyheter

Första delen i magisk trilogi

Gustav Tegby hyllades av en samstämmig kritikerkör för sin debutbok Beröringen. Nu är han tillbaka med första delen en ny serie som utspelar sig i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.

Beröringen nominerad till Norrlands litteraturpris

Gustav Tegbys hyllade debutroman kan vinna barn- och ungdomsklassen i Norrlands Litteraturpris.

”En fyrahundra sidor lång bladvändare”

Upprinnelsen till Gustav Tegbys debut var en diskussion på en fest: Vilka superkrafter skulle vara de värsta att få, och vilka konsekvenser skulle de få för ens liv? Nu hyllas Tegbys debut av kritikerna.

Är varje beröring en dödsdom?

Dramatikern Gustav Tegby debuterar med Beröringen, en psykologisk paranoiathriller med övernaturliga inslag.