bok

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här

Marie Hammar

Författare

Abbe Wahlquist

Författare

Beskrivning

2018-06-11
Svenska
9-12

Författare

Marie Hammar, Abbe Wahlquist

Formgivare omslag

Emma Graves

Att flytta från Linköping till Lidingö, en tjusig Stockholmsförort, när man ska börja sjuan är inte så okomplicerat som Ottilia hade trott. Ny i klassen, med världens mest pinsamma adress och rutiga byxor tar hon klassen med storm. Bokstavligt talat. Det där med att vara sig själv verkar inte vara något vinnande koncept på den här skolan. Men när skolan är slut för dagen bloggar Ottilia glatt om alla snygga killar som är väldigt intresserade av henne, om alla roliga klasskompisar som bara vill hänga, om sin sjukt skämmiga mamma och sin överperfekta storebrorsa.

Visst finns det en och annan av hennes gamla kompisar som är ganska skeptiska när hon brer på om roliga fester, galna lärare och en äkta sagobal med långklänning, styrdans och limousin, men det mesta är ändå nästan sant.

Tänk Bridget Jones som 13-åring, korsad med Sune, och som utspelar sig på Solsidan då har du Ottilia, en riktig anti-hjälte som kommer att locka till många skratt.

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här är första boken i en serie.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Note to self

Publiceringsdatum

2018-06-11

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129712278

Recensioner

Norrköpings Tidningar

”Den här är en skrattfest fylld med vardagskomik.” Matilda Nilsson

Enligt O

”en av de charmigaste böcker jag läst på länge.”

"Författarna har lyckats med konststycket att skriva en både smart och underhållande bok, som driver med världen utan att bli flamsig. Det här är bra underhållning och sådana böcker behövs verkligen."

Bubblan i bibblan, by Veronica

”Det här en alldeles underbar bok som får en på bra humör!”

Arthurillersbok

”En härlig bok, jag skrattade högt flera gånger och skulle gärna bli vän med Ottilia… Jag kommer att kasta mig över bok två som redan finns ute.”

PedagogCecilia

”Befriande! Ottilia är komisk, handlingen är rolig och språket är underfundigt.”

@agneta_norrgard

”Lägg namnet Ottilia Otto Glans Lindström på minnet. Det är en tjej jag tror vi kommer få höra talas om mycket framöver.”

Piteå-Tidningen

"Galet roligt om pinsamheter (och annat) En bok som kommer att få dig att le i höstrusket." - Josefin Berggren

"Hög och härlig pinsamhetsfaktor i mellanåldersboken Rutiga byxor funkar inte här" - Viveca Bladh

Boktokig

”sommarens roligaste och härligaste bok för slukaråldern.”

BTJ

”Vardaglig humor med stor igenkänningsfaktor.” - Christina Wedenmark

 

Tänk inte! Bara kör!

Om boken

Det är första dagen efter jullovet - inte konstigt att Ottilia tycker att det känns nervöst och pirrigt. För visst var det väl något speciellt mellan henne och Emil efter traumat de delade på skolans skidresa före jul?
Eller?

Men det kan bli för mycket av det goda: När mamma bokar ett ridläger i Värmland måste krysset ha hamnat snett på blanketten. Det är bara för Ottilia att glömma drömmen om galopp på mjuka stigar, hoppning, och hästsnack. Och istället vänja sig vid vrålande motorer på leriga banor, hoppning (jodå!) och motorsnack. Vistelsen blir med andra ord inte riktigt som planerat. Utan mycket mer spännande!

Ottilia är tillbaka igen tillsammans med gänget från Liiidingö: Sur-Emil, Steven, bästa Tessan och lilla Axel, Sadist-Gittan och idrottsläraren Torgny. Men nu också Morris, blivande världsmästaren Joel och Riddar-Einar.

Författarduon och systrarna Abbe Wahlquist och Marie Hammar har arbetat tillsammans i många år, men det här är första gången de skriver böcker tillsammans. Båda har starka band till Lidingö där en stor del av handlingen utspelas. I bokserien "Note to self" bjuder de på fnissig humor i ett tempo som gör att det aldrig blir tråkigt: korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning!

Marie Hammar, Abbe Wahlquist

Tänk inte! Bara kör!

 

Relaterat

Nyheter

Kul, knasig – och smart!

Ottilia är tillbaka och som vanligt går något snett när hon är inblandad: Ridkursen visar sig vara ett läger för motocross-entusiaster. Det är bara att tuta och köra, helt enkelt. Tänk inte! Bara kör! är en rasande rolig bladvändare i högt tempo där Bridget Jones möter Sune och Solsidan.

Lidingös Bridget Jones är tillbaka!

Ett kärt återseende med Ottiiilia – Lidingös Bridget Jones – i Abbe Wahlquists och Marie Hammars humoristiska barnbokserie ”Note to self”.