bok

Bergtagen

Camilla Sten

Författare

Beskrivning

2020-05-15
Svenska
Unga vuxna

Författare

Camilla Sten

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Julia, som går på ortens gymnasium, deltar i sökandet först av ren tristess, men snart blir hon alltmer indragen. Det visar sig snart att det inte är första gången en ung pojke från skolan har försvunnit ut i skogen för att aldrig mer återvända.

Stark spänning och magisk realism i Bergtagen, första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Järvhögatrilogin

Publiceringsdatum

2020-05-15

Läsordning

1

Inläsare

Nina Zanjani

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129722079

Recensioner

Göteborgs-Posten

”Jag är fängslad från första till sista sidan […] Skriv fort nu, Camilla Sten, jag väntar otåligt.” Stina Nylén

Dagens Nyheter

”Camilla Sten har en helt egen ton: sträv, lite ensam och frusen. Nu vänder hon sig till unga vuxna, med lika självklar tonträff som tidigare.” Lotta Olsson

Norra Skåne

”En roman för unga vuxna, i samma anda som Engelforstrilogin.”

Agnes Bokblogg

”Camilla Sten lyckas med att göra berättelsen spännande från början till slut.”

Tusen sidor

”Camilla Stens inledning på en trilogi är unik och lovande, och ger sannerligen mersmak. Spännande, välskrivet, professionellt!”

Sundsvalls Tidning

”Camilla Sten är en erfaren författare och stilen är lättflytande och rapp.”

och dagarna går...

”Det är skolavslutningstider och jag har läst en perfekt presentbok för alla unga som gillar att läsa om relationer blandat med en smula magik och nordisk folktro.”

Bokugglor

”Bergtagen bjöd på en stämningsfull och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!”

 

Eldvakt

Om boken

Studenten närmar sig för Julia och Astrid, men för Julia känns friheten långt borta. Hur ska hon kunna lämna Järvhöga efter allt som hänt? När hon vet att skuggorna som lurar i skogen inte bara finns kvar där, utan verkar växa sig starkare?
Även för Emil tycks situationen värre än någonsin. Markus blir inte bättre, snarare verkar han glida allt längre bort, in i något annat. Och nyheten om Läroverkets nya ägare oroar, vem är egentligen den mystiska Oscar von Graaf?
Medan lågorna kommer närmare inser både Emil och Julia att tiden håller på att rinna ut.

Eldvakt är den tredje och sista delen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism. Läs också Bergtagen och Midnattsblot.

Camilla Sten

Eldvakt

 

Relaterat

Nyheter

”Det är någonting som sjuder under ytan i Järvhöga”

Camilla Stens hyllade Bergtagen skildrar en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter. Nu släpps Midnattsblot som är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.

”I samma anda som Engelforstrilogin”

Bergtagen är första delen i en trilogi av Camilla Sten. En bok om en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter.

Mystiska försvinnanden och en internatskola med mörka hemligheter

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Camilla Stens första ungdomsroman bjuder på stark spänning och magisk realism och är första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.