bok

Vilma och regnbågsfjädrarna

Maud Mangold

Författare

Maria Sandberg

Illustratör

Beskrivning

2020-11-25
Svenska
6-9

Författare

Maud Mangold

Illustratör

Maria Sandberg

Vilma är på landet hos faster Siri över jullovet och plötsligt dyker den gamla svanen kapten Swanson och vätten Aspa upp. Det blir ett kärt återseende. Det visar sig att Aspa är bjuden på kusinträff och inte vet riktigt var den ska vara. Nu måste de göra upp en plan. Det är upptakten på ett äventyr som kunde ha slutat riktigt illa om det inte dykt upp fjädrar i regnbågens alla färger vid precis rätt tillfälle ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Vilma

Publiceringsdatum

2020-11-25

Läsordning

3

Inläsare

Irene Lindh

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129727654

Recensioner

”Förjoxat spännande, som Aspa skulle säga.” /Sydsvenskan

"Det blir en inre och yttre resa för de två flickorna. Den är fantasieggande att följa, med finstämda blyertsteckningar som kontrast till den färgrika historien. Förjoxat spännande, som Aspa skulle säga."Sydsvenskan

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

 

Relaterat