bok

Harry Potter och Det fördömda barnet

Del ett och två

J.K. Rowling

Författare

Jack Thorne

Författare

John Tiffany

Författare

Beskrivning

2024-07-23
Svenska
9-12

Författare

J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany

Det har gått nitton år sedan Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger räddade trollkarlsvärlden, och nu är de tillbaka för ett extraordinärt äventyr, tillsammans med en modig ny generation som just anlänt till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Medan dåtid och nutid kolliderar är både far och son fast i en kamp mot mystiska krafter.

Boken baseras på en originalberättelse av J.K. Rowling, John Tiffany och Jack Thorne. Harry Potter och Det fördömda barnet är det kompletta manuset till den prisvinnande West End-produktionen. Denna utgåva innehåller pjäsmanuset i två akter, ett samtal mellan regissören John Tiffany och manusförfattaren Jack Thorne, Potters familjeträd, samt en tidslinje över viktiga händelser i trollkarlsvärlden, som avslutas med Harry Potter och Det fördömda barnet.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Harry Potter & The Cursed Child

Originalspråk

Engelska

Översättare

Lena Fries-Gedin, Jessika Gedin

Språk

Svenska

Serie

Harry Potter

Publiceringsdatum

2024-07-23

Läsordning

8

Produktion

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

ScandBook UAB

Produktdetaljer

ISBN

9789129750416

Antal Sidor

433

Hållbarhet

Recensioner

BTJ

"Trots periodvis lite rörig text på grund av alla scenanvisningar drivs läsningen framåt. Harry Potter som en vuxen man, som jobbar med sitt faderskap och sitt förflutna, kan inte bli annat än ett spännande återseende." – Karin Karlstrand,

”I manuskriptet får fantasin större spelrum, och vidundren blir fantastiska på allvar fantastiska.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

www.dn.se

”en innehåller så många vändningar, tidsresor och ett älskat persongalleri som får den mest djupfryste Potter-fan att tina upp.”

 

Jul på Hogwarts

Om boken

"Julen var på väg. En morgon i mitten på december vaknade alla på Hogwarts och fann skolan täckt av flera decimeter snö."
För miljoner läsare runt om i världen är Hogwarts skola för häxkonster och trolldom en magisk plats. I Jul på Hogwarts vi får uppleva Harry Potters första jul på Hogwarts på ett helt nytt sätt. Julstämning råder: Hogwarts är täckt i snö och pyntat för jul, Stora salen är redo för fest och julklappar delas ut på juldagsmorgonen. Jul på Hogwarts är en varm och fin bilderbok för hela familjen. De vackra fyrfärgsillustrationerna står illustratören och konceptkonstnären Ziyi Gao för, och originaltexten är hämtad från Harry Potter och De vises sten.

J.K. Rowling, Ziyi Gao

Jul på Hogwarts

 

Relaterat

Nyheter

Den magiska succén i fyrfärg fortsätter!

Den 11 oktober 2022 utkommer den illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden" samtidigt i 24 länder. Jim Kay har arbetat med boken i mer än två år och under arbetets gång blev det uppenbart att det var dags att bjuda in en gästillustratör till trollkarlsvärlden. Den gästen blev Neil Packer – en etablerad och mångsidig illustratör och Jims nära vän.

Harry Potter och Det fördömda barnet på svenska den 13 oktober

En ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, och en ny pjäs av Jack Thorne.

Rabén & Sjögren ger ut Harry Potter och Det fördömda barnet del ett och två, manusboken på svenska

Vi ger ut den tryckta manusboken Harry Potter och Det fördömda barnet, del ett och två, som sätts upp som pjäs i London i sommar. Det är en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, och en ny pjäs av Jack Thorne.