bok

Åskans döttrar

Ingela Magner

Författare

Kartonnage

Fler format

Slut i lager

Beskrivning

2009-06-15
Svenska
9-12

Författare

Ingela Magner

Är det verkligen möjligt att kommunicera över tid och rum? Bär smycket som Vilda hittar på en magisk kraft? Vad vill den mystiska flickan i Vildas drömmar? Och kommer Vildas pappa någonsin att komma tillbaka från Irak?

"Flickan lade båda händerna för munnen, som om hon ville varna Vilda för något, sedan försvann hon bort som i ett töcken."

Vildas pappa är försvunnen. Han arbetar som journalist och har blivit kidnappad under ett uppdrag i Irak. Vilda är jätteledsen över det, inte ens hos farfar på Gotland känner hon sig riktigt glad.

En dag hittar Vilda ett gammalt smycke av kristall som har legat nergrävt i marken och plötsligt börjar underliga saker hända. På nätterna drömmer Vilda om en flicka från en annan tid. Flickan verkar vilja säga något - vilja varna Vilda …

Vad vill den mystiska flickan i Vildas drömmar? Och är det verkligen möjligt att kommunicera över tid och rum?

Ingela Magners bok är en filmisk bladvändarthriller där två jämnåriga tjejers levnadsöden vävs samman i en nervpirrande berättelse med övernaturliga inslag. En bok som rör sig mellan Gotland, Irak och vikingatidens Persien, och som omöjligt går att släppa förrän man har kommit till sista sidan.

För alla som gillar spänning med övernaturliga inslag.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-06-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710947

Antal Sidor

156

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.33

Bredd (mm)

155

Recensioner

vt.se

En av de fem bästa

Klass 5/6 på Åbyängskolan i Gamleby har utsett Åskans döttrar till en av de fem bästa böckerna, skriver VästerviksTidninge.

 

Ville, valparna och instinkten

Om boken

Det kan vara knepigt att vara kär. Hur vet man om den man gillar gillar en tillbaka? Kanske har Ville kommit på tricket! Ville tänker på Fia hela tiden. Han måste fråga chans på henne snart, innan någon annan gör det. Men hur ska han göra? Kanske lägga en lapp i hennes ryggsäck... Villes hund, Mårran, har just fått valpar, om han ger en av dem till Fia blir hon nog glad. Men blir Villes mamma lika glad när hon upptäcker att han lovat bort en valp värd flera tusen? Ville, valparna och instinkten är en härlig, ömsint berättelse om den första kärleken, om hur svårt det är när man själv är kär i samma tjej som ens bästa kompis och hur underbart det är när tjejen faktiskt gillar en tillbaka. Ingela Magner är filmregissör med bland annat roadmovien Selma och Johanna på meritlistan. Ville, valparna och instinkten är hennes debut som författare. Omslag: Stina Wirsén & Pompe Hedengren

Ingela Magner

Ville, valparna och instinkten

Relaterat