bok

Quidditch genom tiderna

J.K. Rowling

Författare

Kennilworthy Whisp

Författare

J.K. Rowling

Illustratör

Beskrivning

2001-06-07
9-12

Författare

J.K. Rowling, Kennilworthy Whisp

Illustratör

J.K. Rowling

J. K. Rowling skriver för välgörenhet! Böckerna om Harry Potter har sålt i makalösa 100 miljoner exemplar världen över. I princip alla som har kontakt med barn i 8?14-årsåldern kan vittna om den läsglädje böckerna ger. Det är inte bara Rowling som tjänat mycket pengar på Harry, och nu tycker hon att det är "time to give something back". Därför har hon skrivit två kortare böcker som kallas för Harrys böcker. För dessa två udda titlar ? Quidditch genom tiderna och Fantastiska vidunder och var man hittar dem har J K Rowling skänkt rättigheterna till Comic Relief, en av Storbritanniens mest välrenommerade välgörenhetsorganisationer. Comic Relief har med tiden vuxit, och drivs numer av artister överhuvudtaget: skådespelare, musiker, komiker et c. Sedan starten har de dragit in 2,4 miljarder kronor! Alla inblandade arbetar gratis, allt material sponsras och alla intäkter går oavkortat till de projekt organisationen stöder. När Joanne Rowling skänkt dessa två böcker till Comic Relief kommer det att bli mycket pengar att dela ut till behövande barn. Bloomsbury i England trycker 2 miljoner ex av varje titel, Carlsen i Tyskland trycker 1 miljon av varje. Gallimard i Frankrike, Adriano Salani i Spanien, Uitgeverij De Harmonie i Holland, Tammi i Finland, Damm i Norge, Gyldendal i Danmark... De flesta länder som ger ut böckerna om Harry Potter är med på tåget. Förlag, tryckerier, pappersleverantörer, distributörer m.fl. i respektive land ? alla ställer upp gratis och överallt kommer intäkterna att gå oavkortade till Comic Relief. Endast undantaget den skatt som vissa länder belägger böcker med (som bekant i Sverige med 25% moms). Det blir mycket pengar till Comic Relief. Självklart vill vi i Sverige också delta i denna internationella manifestation. Men det är många länkar som ingår i den kedja som bildar bokens väg från manuskript till bokhandelns diskar: översättning, redigering, formgivning, repro, papper, tryck, distribution... Alla måste bidra med sin insats om det ska fungera. Mer information om Comic Relief och välgörenhetsböckerna, Harrys böcker, finns på deras hemsida: www.comicrelief.com Översättare: Ann Margret Forsström Omslag: Richard Horne

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Quidditch Through the Ages

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ann Margret Forsström

Publiceringsdatum

2001-06-07

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877727

Antal Sidor

60

Höjd (mm)

190

Vikt (kg)

0.129

Recensioner

BTJ

”Emily Gravetts illustrationer gör den nya upplagan till en helt annan bok. […] Gravetts bilder präglas av en rikedom och en småknasig humor som väl följer nivån på Rowlings text. Helhetsbetyg: 5” Henrik Halvarson

 

Jul på Hogwarts

Om boken

"Julen var på väg. En morgon i mitten på december vaknade alla på Hogwarts och fann skolan täckt av flera decimeter snö."
För miljoner läsare runt om i världen är Hogwarts skola för häxkonster och trolldom en magisk plats. I Jul på Hogwarts vi får uppleva Harry Potters första jul på Hogwarts på ett helt nytt sätt. Julstämning råder: Hogwarts är täckt i snö och pyntat för jul, Stora salen är redo för fest och julklappar delas ut på juldagsmorgonen. Jul på Hogwarts är en varm och fin bilderbok för hela familjen. De vackra fyrfärgsillustrationerna står illustratören och konceptkonstnären Ziyi Gao för, och originaltexten är hämtad från Harry Potter och De vises sten.

J.K. Rowling, Ziyi Gao

Jul på Hogwarts

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9