Pelle Forshed

Foto av:

Göran Segeholm

Pelle Forshed jobbar som serietecknare och illustratör. I sin ateljé i Stockholm tecknar och skriver han serier för både barn och vuxna. Bland annat serien om pojken Fjodor och hans skruvade vardagsäventyr. Han illustrerar även de populära böckerna om Familjen Monstersson tillsammans med Mats Wänblad. Han skapar också serieromaner och tecknade under lång tid satirseriestrippen Stockholmsnatt i Svenska Dagbladet.

Relaterat

Flykten från människoparken

Om boken

Zammy och hans familj lever ett helt vanligt zombieliv i Zombyberg. Men vad ingen vet är att de bara låtsas! I själva verket är de levande människor som klär ut sig till odöda genom att bada i lera och sminka sig gröna med mossa. Och om de blir avslöjade skulle de genast bli inspärrade i människoparken ...
Så när magistern meddelar att klassen ska åka på utflykt just dit blir Zammy minst sagt nervös. Men så får han reda på att hans morfar bor i parken bland de andra människorna. Tänk om Zammy kan befria honom och ta med honom hem till familjen i Zombyberg? Flykten från människoparken är andra delen i Pelle Forsheds fartfyllda och skruvat humoristiska serie om Zammy.

Pelle Forshed, Pelle Forshed

Flykten från människoparken

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Om boken

En dag hittar Ebba ett tält längst inne i en garderob. Pappa blir genast entusiastisk, om de åker ut och tältar kan han ju testa sina nya fiskeprylar. Ett spännande äventyr - vem vet vad vildmarken har att erbjuda? Boris ska självklart också följa med, så att Ebba har något att göra när pappa fiskar. Och nog får Ebba och Boris att göra - när de upptäcker vad som verkligen döljer sig i vildmarken ...

Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Eller som Bibliotekstjänst skrev: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa".

Familjen Monstersson ingår i Rabén & Sjögrens serie med lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Relaterade artiklar

Häng med till Zombieskolan

Zammy har en hemlighet – en riktig hemlighet – han är människa! Det är inget bra alls om man bor i Zombyberg, som Zammy och hans familj gör.