William Spetz läser in Lyckokakan och Mandelhjärtat

2020-02-07

Nu finns Kerstin Lundberg Hahns omtyckta böcker om Oscar och Bie inlästa som ljudböcker hos Storytel.

Första boken om Oscar och Bie heter Lyckokakan och utkom 2013. I boken får vi möta Oscar som är en helt vanlig kille med ett helt vanligt liv. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för hans pinsamma föräldrar. Pappa sjunger opera så fort han får chansen och mamma gillar att dansa så mycket att hon till och med testar hiphop när det är skoldisco. Det går nästan inte en dag utan att Oscar önskar att de skulle vara mer normala. 

Så en dag får han en lyckokaka. I mitten ligger en lapp där det står: Uttala din högsta önskan så blir den sann! Tänk om det fungerar?

Men om man ska önska sig saker måste man vara noga med vad man säger, upptäcker Oscar. En bok om de viktigaste sakerna i livet: vänskap, kärlek och kakor!

I uppföljaren Mandelhjärtat som kom 2015 möter vi Oscar på nytt. Han har egentligen allt. Helt okej föräldrar, en schysst bästa kompis, Hugo, och en snäll och rolig flickvän, Bie. Ändå finns det liksom ett hål i Oscars hjärta. 

En dag inser han vad han saknar och från den stunden är han febrig av längtan. Problemet är att hans föräldrar är upptagna av något helt annat, och dessutom börjar Hugo och Bie bete sig underligt.

En bok om vad som kan gömma sig i hjärtat: kärlek, svartsjuka och drömmen om en hund.

Kerstin Lundberg Hahn är författare till ett stort antal uppmärksammade och prisade böcker för barn och unga. Hon har tilldelats flera priser, bland dem Astrid Lindgren-priset (2019).

William Spetz är skådespelare (Störst av allt, Filip och Mona m.fl.), komiker och programledare (Melodifestivalen, Guldtuben).

Relaterat

Mandelhjärtat

Om boken

Oscar har egentligen allt: bra föräldrar, en bästa kompis (Hugo) och en rolig flickvän (Bie). Ändå finns det liksom ett hål i Oscars hjärta. En dag inser han vad det är han saknar och från och med den stunden är hans hjärta febrigt av längtan. Problemet är att hans föräldrar är upptagna av något helt annat, och dessutom börjar Hugo och Bie bete sig underligt.

En bok om vad som kan gömma sig i hjärtat - kärlek, svartsjuka och drömmen om en hund.

Första boken om Oscar och Bie heter Lyckokakan.

Kerstin Lundberg Hahn

Mandelhjärtat

Relaterade artiklar

Kerstin Lundberg Hahn: Jag älskar äventyrets möjligheter!

Prisbelönta författaren Kerstin Lundberg Hahn är tillbaka med en ny bladvändartrilogi för bokslukarna. Tankeläsarna utspelar sig i ett lätt skruvat 1800-talsgruvsamhälle där verkligheten har fler dimensioner än man först anar.