William Spetz läser in Lyckokakan och Mandelhjärtat

Publicerad:

2020-02-07

Nu finns Kerstin Lundberg Hahns omtyckta böcker om Oscar och Bie inlästa som ljudböcker hos Storytel.

Första boken om Oscar och Bie heter Lyckokakan och utkom 2013. I boken får vi möta Oscar som är en helt vanlig kille med ett helt vanligt liv. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för hans pinsamma föräldrar. Pappa sjunger opera så fort han får chansen och mamma gillar att dansa så mycket att hon till och med testar hiphop när det är skoldisco. Det går nästan inte en dag utan att Oscar önskar att de skulle vara mer normala. 

Så en dag får han en lyckokaka. I mitten ligger en lapp där det står: Uttala din högsta önskan så blir den sann! Tänk om det fungerar?

Men om man ska önska sig saker måste man vara noga med vad man säger, upptäcker Oscar. En bok om de viktigaste sakerna i livet: vänskap, kärlek och kakor!

I uppföljaren Mandelhjärtat som kom 2015 möter vi Oscar på nytt. Han har egentligen allt. Helt okej föräldrar, en schysst bästa kompis, Hugo, och en snäll och rolig flickvän, Bie. Ändå finns det liksom ett hål i Oscars hjärta. 

En dag inser han vad han saknar och från den stunden är han febrig av längtan. Problemet är att hans föräldrar är upptagna av något helt annat, och dessutom börjar Hugo och Bie bete sig underligt.

En bok om vad som kan gömma sig i hjärtat: kärlek, svartsjuka och drömmen om en hund.

Kerstin Lundberg Hahn är författare till ett stort antal uppmärksammade och prisade böcker för barn och unga. Hon har tilldelats flera priser, bland dem Astrid Lindgren-priset (2019).

William Spetz är skådespelare (Störst av allt, Filip och Mona m.fl.), komiker och programledare (Melodifestivalen, Guldtuben).

Relaterat

Lyckokakan

Om boken

Oscar är en helt vanlig kille med ett helt vanligt liv. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för hans pinsamma föräldrar: Pappa som sjunger opera så fort han får en chans, och mamma som gillar att dansa så mycket att hon till och med testar hiphop när det är skoldisco!

Oscar tror väldigt ofta att han ska dö på fläcken av skam och har önskat hett att de kunde vara mer vanliga. En dag får han en lyckokaka av en tjej på en kinesisk restaurang. I mitten ligger en lapp där det står: Uttala din högsta önskan så blir den sann!

Tänk om det fungerar?

Oscar uttalar sin önskan, men något går snett och hans liv vänds helt upp och ner ...

Kerstin Lundberg Hahn, Maria Nilsson Thore

Lyckokakan

Relaterade artiklar

Naturthriller i grafisk roman-form

Naturen vill oss egentligen inget ont. Men om vi skadar den, då kommer den att slå tillbaka. Kerstin Lundberg Hahn och Elisabeth Widmarks grafiska roman Odjuren är en saga och en thriller, en berättelse om kärlek och om hämnd, förankrad i verklighet och fantasi. Det är läskigt, spännande och samtidigt stämningsfullt.