Petter Lidbeck aktuell med ny bladvändare om AI

Publicerad:

2020-08-18

Den lite udda flickan Signe Holm är barnboksvärldens motsvarighet till Sherlock Holmes. I den tredje romanen om henne handlar det om spännande brott, AI och forskningsetik – allt presenterat i ett rappt tempo med kluriga ledtrådar.

Signe Holm är en logiskt tänkande flicka som tolkar allt bokstavligt och har svårt för sociala kontakter. I den tredje boken i serien lämnar Signe London och flyttar hem till sin kusin Elsa i Sverige. En dag hittar de en medvetslös man i skogen. Han är blodig och de ringer efter ambulans. Så vaknar mannen upp. Han grabbar tag i Elsas jacka och drar henne till sig. "Djuret", säger han med skräck i rösten. Snart är Signe och Elsa indragna i ett nytt mystiskt fall med oväntad upplösning. Vid sidan om äventyret sätts kusinernas vänskap på prov när den märkliga och udda Signe ska finna sin plats i klassen.

Det blir full fart från början till slut i Djuret, den tredje fristående delen om Signe Holm, barnbokens motsvarighet till Sherlock Holmes. Petter Lidbecks deckarserie för barn i slukaråldern är både spännande och läskig, med karaktärer man inte kan få nog av.

– Personligen är jag ovanligt glad i Djuret, som jag anser är den starkaste titeln hittills i serien, säger författaren.

Du har ju skrivit ett stort antal deckare för både barn och vuxna. Vad är charmen med spänningsromaner, tycker du?

– Jag har skrivit en del navelskådande också, men min erfarenhet är att de flesta läser för att glömma sina egna bekymmer en kort stund. Som jag ser det är det mitt jobb att få läsaren att vända blad, inget annat. Det är en fullt tillräcklig utmaning.

Festen och Casino är de första två fristående delarna i serien om Signe Holm och har fått fina recensioner: 

"Två bladvändare för mellanåldern som tar upp tunga ämnen med lätta formuleringar i en smart uttänkt deckarform och med fina personporträtt." Göteborgs-Posten

"Inom ett kort format åstadkommer Petter Lidbeck både rafflande historier och personporträtt som dröjer sig kvar." Norrbottens-Kuriren

Om Djuret skriver BTJ: ”Djuret är en spännande och bra deckare för unga, och den inbjuder också till tankar om barn med särskilda begåvningar. Helhetsbetyg: 4.” 

 

Relaterat

Djuret

Om boken

Signe har lämnat London och flyttat hem till sin kusin Elsa i Sverige. En dag hittar de en medvetslös man i skogen. Han är blodig och de ringer efter ambulans. Så vaknar mannen upp. Han grabbar tag i Elsas jacka och drar henne till sig. "Djuret", säger han med skräck i rösten. Snart är Signe och Elsa indragna i ett nytt mystiskt fall med oväntad upplösning.

Stor spänning i Djuret, den tredje fristående delen om Signe Holm, barnbokens motsvarighet till Sherlock Holmes. Petter Lidbecks deckarserie är både spännande och läskig, med karaktärer man inte kan få nog av.

Petter Lidbeck

Djuret

Relaterade artiklar

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.