Ett annat jag vinner Barnens Romanpris i Karlstad

Publicerad:

2020-01-22

600 elever i åk 6 har sagt sitt. Ett annat jag: Projekt Gemini av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck vinner Barnens Romanpris i Karlstad.

Ett annat jag: Projekt Gemini är Carin Gerhardsen och Petter Lidbecks första gemensamma bok. En mörk och actionfylld berättelse som tar med slukarläsaren på en hisnande jakt runt hela Europa. Nu har boken röstats fram som vinnare av Barnens Romanpris i Karlstad!

Så här lyder några citat från eleverna som läst boken: 

Ett annat jag är spännande och den är typ som en thrillerbok. Jag älskar den. Vill gärna ha en film av boken.”

”Den var väldigt spännande och det var mycket dramatik. En riktigt bra bok!”

”Den var spännande och det hände alltid saker. Jag hoppas på en del två utav den. Den var verkligen bäst!”

Barnens Romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande projekt för årskurs 6 i Karlstads kommun som startade 2013. Juryn består av elever i årskurs 6 som under hösten 2019 har läst och arbetat med fem böcker som de slutligen fått rösta om i sina klassrum. Sammanlagt deltog 24 klasser och cirka 600 barn. 

Relaterat

Ett annat jag: Projekt Gemini

Om boken

I en explosion i centrala Stockholm dör en trettonårig flicka. Hennes vänner, Amanda och Rasmus, klarar sig av en ren slump. Ändå är faran långt ifrån över. För det man först tror var ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan. Och för Amanda har helvetet bara börjat ...

Storslagen debut av den nya duon Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck, som båda är författare till flertalet framgångsrika böcker. Ett annat jag: Projekt Gemini är deras första gemensamma bok, och här tas slukarläsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa.

Carin Gerhardsen, Petter Lidbeck

Ett annat jag: Projekt Gemini

Relaterade artiklar

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.