Ett annat jag: Projekt Gemini nominerad till Crimetime Award

Publicerad:

2019-08-22

Crimetime Award Årets barndeckare delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

Ett annat jag: Projekt Gemini är de framgångsrika författarna Carin Gerhardsen och Petter Lidbecks första gemensamma bok. En mörk och actionfylld berättelse som tar läsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa. Boken är nominerad till Årets barndeckare med juryns motivering:

”Ett spännande projekt av två duktiga och etablerade författare, där resultatet känns ovanligt nytt och fräscht. Det är otroligt aktuellt, med terrorism, genmanipulation, arv och miljö – effektivt skrivet, osentimentalt och så spännande att det inte går att lägga den ifrån sig. Den väjer inte för det riktigt läskiga. Utan att snegla på de vuxna i bakgrunden vänder den sig istället direkt till barnen. Vi gillar också roadmovie-känslan när vi i historien får besöka flertalet europeiska städer. Vi ser fram emot fler böcker i serien.”

Crimetime Award Årets barndeckare delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Utgivningen ska ha bidragit till att utveckla genren och till att öka barns intresse för böcker och läsning. Författaren ska ha utkommit med minst en bok under det senaste året. Vinnaren utses av en jury. Dessutom väger resultatet av läsarnas röster lika tungt som en juryröst. Var med och rösta här senast den 13 september!

Utdelningen av Crimetime Award sker lördagen den 28 september, kl 16.00, på Bokmässan, scen: Kåken. Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor och ett diplom.

I juryn för Crimetime Award Årets barndeckare 2019 ingår: Rebecka Edgren Aldén, journalist och författare, Anna Bågstam, författare, Eva Boström, lärare och bokrecensent, med bloggen och Instagramkontot Boktokig och Anders de la Motte, författare.

Relaterat

Ett annat jag: Projekt Gemini

Om boken

I en explosion i centrala Stockholm dör en trettonårig flicka. Hennes vänner, Amanda och Rasmus, klarar sig av en ren slump. Ändå är faran långt ifrån över. För det man först tror var ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan. Och för Amanda har helvetet bara börjat ...

Storslagen debut av den nya duon Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck, som båda är författare till flertalet framgångsrika böcker. Ett annat jag: Projekt Gemini är deras första gemensamma bok, och här tas slukarläsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa.

Carin Gerhardsen, Petter Lidbeck

Ett annat jag: Projekt Gemini

Relaterade artiklar

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.