En bok om kärlek att älska!

Foto av :

Illustratör: Laura Di Francesco

Publicerad:

2021-02-12

Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok om att stanna upp en stund i vardagen och se varandra, om att leva tillsammans dag för dag, och om den där kärleken som blir starkare i takt med att barnet växer och upptäcker världen.

När du väcker mig med ett busigt leende, 
när du lämnar små presenter i min ficka, 
när vi kramas igen efter en lång dag ...

Laura Di Francesco har tagit stunder ur vardagen och illustrerat dessa med stor ömhet och mycket kärlek.

Tidigare har du gjort en bok om julen och nu släpper du en om kärlek, stora ämnen! Har det varit svårt att begränsa sig?

Ja, det var lite utmanande i början men det känns fantastiskt att få berätta om något så stort som kärlek med enkla ord för de minsta. Jag har valt att ta inspiration direkt från min egen erfarenhet, så att det känns äkta för mig, berättar Laura Di Francesco.

Var det självklart från början att det skulle vara kärleken mellan ett barn och en vuxen som vi får följa i boken?

Ja, jag ville samla de mest roliga, kärleksfulla och ibland tokiga stunder som en vuxen kan uppleva med sitt barn. Jag ville lämna dem som ett minne för livet, som ett fotoalbum som visar att vi var där och delade stunderna tillsammans.

Boken släpps lagom till alla hjärtans dag, är det en dag ni brukar fira i er familj?

Det är en speciell dag för oss eftersom det är min mans födelsedag! Vi är ganska spontana och gillar inte att planera, vi tycker om att överraska varandra.

Alltid här för dig är en riktig kärleksbomb till bok att läsa tillsammans vid läggdags, om och om igen. Laura Di Francescos magiska bilder gestaltar kärleken mellan barn och vuxen varmt och innerligt. En bok om kärlek att älska!
 

Några pressröster om Julen, vad är det?

”Det finns en värme i Di Francescos mjuka färgval och små, nära detaljer som gör gott i en orolig tid.” – Skånska Dagbladet

”Kanske årets mysigaste julbok för de minsta. Allt det förmedlas med få ord och fantastiskt fina bilder på den lilla huvudpersonen och hens katt.” – Barometern

”I stämningsfulla och enkla bilder framhåller Francesco högtidens mera anspråkslösa och sinnliga sidor.” – DagensETC

Relaterat

Alltid här för dig

Om boken

Finns det någon större kärlek än den mellan liten och stor? När vi vaknar tillsammans, när vi leker, när vi tröstar varandra och när vi kramas igen efter en lång dag på olika håll.

Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok om att stanna upp en stund i vardagen och se varandra, om att leva tillsammans dag för dag, och om den där kärleken som blir starkare i takt med att barnet växer och upptäcker världen.

En riktig kärleksbomb till bok att läsa tillsammans vid läggdags, om och om igen. Perfekt presentbok vid exempelvis födsel, dop, namngivning, babyshower eller till förstagångsföräldern.

Laura Di Francescos magiska bilder gestaltar kärleken mellan barn och förälder varmt och innerligt. En bok att älska!

Laura Di Francesco, Laura Di Francesco

Alltid här för dig

Relaterade artiklar

Följ med kompisarna på förskolan på utflykt!

Addi går på utflykt är den tredje delen om kompisarna på förskolan, en serie för de minsta läsarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. I böckerna får vi lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Den här gången handlar det om att vara minst i gruppen och om att våga prova nya saker. Perfekt för att prata om känslor och nya situationer på förskolan eller hemma.