Magisk julstämning för de minsta

Foto av :

Illustration: Laura Di Francesco

Publicerad:

2020-11-12

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan?

I Julen, vad är det? får vi följa med det lilla barnet och katten när de försöker ta reda på vad julen egentligen är. Kanske kan julen vara att lukta på clementiner, att tända ljus, att vänta på tomten eller helt enkelt att vara tillsammans med någon man tycker om.

– Julen påminner mig om lyckliga tider då hela familjen var tillsammans, berättar Laura Di Francesco. När jag var i Rom och alla släktingar kom till oss med mat, mat som kunde räcka till hela kvarteret! Och hur farmor och mormor bråkade om hur man friterar grönsaker på bästa sätt. Alla vi barn var där, vi lekte och drömde vid julgranen och var tvungna att vänta till midnatt för att öppna julklapparna.

Laura Di Francesco bjuder på en bok för de minsta med magiskt stämningsfulla illustrationer som får oss att längta och fundera på vad julen är och betyder för oss.

– För mig är julen en paus, tiden stannar och vi vågar äntligen lyssna på vad hjärtat vill. Julen känns som ett täcke som vill värma världens alla kalla fötter, fortsätter Laura. Jag vill ha så mycket jul det bara går! Nat King Coles röst i mina öron och dofter av anis, kanel och clementiner. Med den här boken vill jag låta barn få en liten bit av julen på varje sida. Julen handlar ju så mycket om sinnesintryck: att smaka, lukta, känna, titta och lyssna på allt som hör julen till. Det skapar minnen för livet som man alltid bär med sig.

Relaterat

Julen, vad är det?

Om boken

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen för något? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan? Följ med det lilla barnet och katten när de försöker ta reda på vad julen egentligen är. Kanske kan julen vara att lukta på clementiner, att tända ljus, att vänta på tomten eller helt enkelt att vara tillsammans med någon man tycker om.

Den allra första boken om julen med magiskt stämningsfulla illustrationer av Laura Di Francesco.

Laura Di Francesco, Laura Di Francesco

Julen, vad är det?

Relaterade artiklar

Följ med kompisarna på förskolan på utflykt!

Addi går på utflykt är den tredje delen om kompisarna på förskolan, en serie för de minsta läsarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. I böckerna får vi lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Den här gången handlar det om att vara minst i gruppen och om att våga prova nya saker. Perfekt för att prata om känslor och nya situationer på förskolan eller hemma.