Läbbiga djur

Karin Bergqvist

Författare

Eva-Lena Neiman

Författare

Per Gustavsson

Illustratör

Beskrivning

1999-03-31
Svenska

Författare

Karin Bergqvist, Eva-Lena Neiman

Illustratör

Per Gustavsson

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

1999-03-31

Omslagsfotograf

Jens Rydell

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129646122

Antal Sidor

56

Vikt (kg)

0.368

 

Läbbiga växter

Karin Bergqvist, Eva-Lena Neiman, Per Gustavsson

Läbbiga växter

 

Vi går upp i snömolnet

Om boken

När Grisen, Bebis och jag vaknade en morgon var det något som var annorlunda. Det var nåt med ljuset, eller luften. Grisen trodde det var mjöl. Men det var det ju inte. Det där är snöflingor, sa jag. Det var fint. Men vad skulle man ha det till? Vi diskuterade. Bebis tyckte att vi skulle gå upp i snömolnet. Det tyckte Grisen och jag också, så vi tog på oss ytterkläderna och gick ut. Men hur går man egentligen upp i ett snömoln?
Vi går upp i snömolnet är en absurt humoristisk berättelse om en påhittig och driftig trio som ger sig ut på ett vintrigt äventyr, inramat av den första snöns magi. Jenny Holmqvist har tidigare skrivit två vuxenromaner och bilderboken Den stora lämningen. Bilderna är skapade av Per Gustavsson, en av Sveriges mest omtyckta och anlitade illustratörer.

Jenny Holmqvist, Per Gustavsson

Vi går upp i snömolnet

Relaterat

Nyheter

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

”Jag tror det handlar mycket om att passa in”

Kim är starkast i klassen, han kan lyfta en hel lekstuga minsann. Men så en dag kommer Adnan som är ännu starkare. Jonas Lindén och Per Gustavsson har skapat en absurd och humoristisk bilderbok om machokultur och om att förlora sin plats i hierarkin.