bok

Flickornas historia - Europa

Från Eirene i antiken till Dilan i vår tid

Kristina Lindström

Författare

Anna-Clara Tidholm

Illustratör

Beskrivning

2002-07-29
Svenska
9-12

Författare

Kristina Lindström

Illustratör

Anna-Clara Tidholm

Augustnominerad 2002.

Historia handlar vanligtvis om krig och kungar, nästan aldrig om barn och särskilt inte om flickor. Kristina Lindström har tidigare skrivit den kritikerrosade Flickornas historia, om svenska flickor från stenåldern fram till våra dagar. I sin uppföljare låter hon oss möta sjutton flickor i Europa, från Sapfos lärljunge Eirene i antiken, till Dilan, kurdisk flicka i Sverige i vår tid. En kort faktatext avslutar varje kapitel.

Med Kristina Lindströms vackra prosa och Anna-Clara Tidholms känsliga flickporträtt blir detta en historiebok att älska!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-07-29

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129648706

Antal Sidor

180

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

238

Vikt (kg)

0.694

Bredd (mm)

176

 

Flickornas historia - Världen

Om boken

Historia handlar vanligtvis om krig och kungar, nästan aldrig om barn och särskilt inte om flickor. Kristina Lindström har tidigare skrivit de kritikerrosade Flickornas historia, om svenska flickor från stenåldern fram till våra dagar och Flickornas historia - Europa, som blev Augustnominerad.

I Flickornas historia - Världen möter vi sjutton flickor från olika världsdelar och olika epoker, till exempel Juanita i Inkatidens Peru, Marie Antoinette under franska revolutionen, Michiko i bombens Hiroshima och Sandra under apartheidregimen i Sydafrika. Några av dem har funnits på riktigt, andra är påhittade ur en historisk verklighet. En kort faktatext avslutar varje kapitel. Med Lina Bodéns vackra illustrationer.

Kristina Lindström, Lina Bodén

Flickornas historia - Världen

 

Relaterat