bok

Glöm inte jordnötterna!

Thomas Tidholm

Författare

Anna Clara Tidholm

Illustratör

Beskrivning

2001-02-28
Svenska
6-9

Författare

Thomas Tidholm

Illustratör

Anna Clara Tidholm

Cesar är en liten apa som bor på en rymdstation och skickas iväg i raket ut i rymden. Han liknar Nicke Nyfiken, och precis som Nicke så hoppas Cesar att han ska bli en hjälte och få vara med i tv. Men det är inte en enda journalist på plats när han skjuts upp i rymden. Och ingen verkar ha tänkt på hur han ska komma hem igen? Men ett par dagar före uppskjutningen har Cesar fått mystiska brev. I breven står det att han ska ta med sig jordnötter och en varm tröja. Breven är undertecknade ?En Vän?. Cesars rymdraket åker längre och längre bort från jorden. Det är vackert i rymden, men ensamt. Plötsligt knackar det på rutan till raketen. Det är en annan liten apa som knackar. Cesar kliver över till hennes raket som är större och full av djur som alla skickats upp i rymden som experimentdjur. Nu kommer jordnötterna till användning. De matar ner jordnötterna i raketmotorn och på så sätt tar raketen dem närmare jorden. Det är därför det heter jordnötter! Till sist landar de lyckligt i en grön skog.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-02-28

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129653922

Antal Sidor

43

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.145

Bredd (mm)

149

 

Ett jobb för Jacko

Om boken

En liten hund som heter Jacko jobbar på en cirkus. Han bor tillsammans med en gammal trollkarl. En kväll råkar trollkarlen trolla bort sig själv och då bestämmer sig Jacko för att sluta vid cirkusen och bli en vanlig hund! Börja läsa böckerna passar för dig som håller på att lära dig att läsa.

Thomas Tidholm, Anna Clara Tidholm

Ett jobb för Jacko

 

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården