bok

Småflodhästarnas äventyr

Lena Landström

Författare

Lena Landström

Illustratör

Beskrivning

2005-02-25
3-6

Författare

Lena Landström

Illustratör

Lena Landström

Hemma hos flodhästarna vid den fina gyttjiga flodstranden är allt som vanligt. De små flodhästarna plaskar och plumsar och tumlar runt. Och flodhästmadammen, som bor en bit bort och har ett eget badhus, lagar sin sjögräspudding. Precis som hon brukar. Men småflodhästarna tycker att deras trampolin kunde vara högre ? som Höga Klippan. Dit får de inte gå, fast de frågar varje dag. Så en dag får de plötsligt lov att gå dit i alla fall. Oj, så roligt de har! De glömmer alldeles bort att vara försiktiga, och de kan inte alls förstå vad det är som är så farligt i djungeln!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Små flodhästarnas äventyr

Originalspråk

Svenska

Översättare

Joan Sandin

Publiceringsdatum

2005-02-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663488

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

219

Vikt (kg)

0.19

Bredd (mm)

175

 

Bu och Bä och stackars Bo

Om boken

Sveriges roligaste får är tillbaka - nu på cykel! Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast trassligt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det går till ...

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med handbroms och tre växlar. Men Bo är sjuk och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?

Lena Landström, Olof Landström

Bu och Bä och stackars Bo

 

Relaterat