bok

En flodhästsaga

Lena Landström

Författare

Lena Landström

Illustratör

Beskrivning

2006-05-23
3-6

Författare

Lena Landström

Illustratör

Lena Landström

Lena Landströms första egna bok utspelar sig långt nere i Afrika. Vid den breda, mörka floden lever flodhästarna. En av dem bor för sig själv och vill vara ensam när hon badar. Men en dag är hennes fina badställe upptaget. Hon blir tvungen att hitta på något för att få behålla det för sig själv. Hur ska hon göra?

Lena Landströms första bok om flodhästarna, En flodhästsaga, utkom 1993 och i KD 1996. Nu har Lena reviderat omslaget och även bilderna inuti boken för att matcha dem mot de senare uppskattade flodhästböckerna som finns både i original och i Klumpe Dumpe.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

En flodhästsaga

Originalspråk

Svenska

Översättare

Joan Sandin

Publiceringsdatum

2006-05-23

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664300

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.194

Bredd (mm)

173

 

Bu och Bä och stackars Bo

Om boken

Sveriges roligaste får är tillbaka - nu på cykel! Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast trassligt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det går till ...

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med handbroms och tre växlar. Men Bo är sjuk och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?

Lena Landström, Olof Landström

Bu och Bä och stackars Bo

 

Relaterat