bok

Kidnappad

Maj Bylock

Författare

Robert Louis Stevenson

Författare

Ellen Steiber

Författare

Odd Sandberg

Illustratör

Beskrivning

2006-09-05
9-12

Författare

Maj Bylock, Robert Louis Stevenson, Ellen Steiber

Illustratör

Odd Sandberg

Maj Bylock fortsätter oförtröttligt att utöka biblioteket med äventyrsklassiker. Hon lyckas göra de gamla klassikerna lockande och lättlästa för dagens unga och ändå behålla originalets anda.

I "Kidnappad" möter vi 17-årige David Balfour som är arvinge till ett stort gods i Skottland på 1750-talet. Hans skurkaktige farbror låter kidnappa honom för att han ska säljas som slav till amerikanska plantageägare. Tillsammans med en skotsk frihetskämpe lyckas han fly, och efter många strapatser tar han sig till sist tillbaka till godset. Illustrationer av Odd Sandberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Empathy

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann Margret Forsström

Publiceringsdatum

2006-09-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664164

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

193

Vikt (kg)

0.207

Bredd (mm)

135

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat