bok

Konst-iga jakten

En bok om färg och form

Mats Wänblad

Författare

Ingrid Flygare

Illustratör

Beskrivning

2009-07-13
Svenska
3-6

Författare

Mats Wänblad

Illustratör

Ingrid Flygare

En annorlunda och rolig bok om färg och form. För vad är konstverk uppbyggda av om inte färger och former av alla de slag? Och med en överraskande berättelse plus massor av färg- och formpyssel blir boken en klar favorit!

- Nu brinner det i knutarna! hojtade morbror Matti så fort han kom innanför dörren. Majsan behöver hjälp nere på museet.
- Jag kommer direkt, sa Elsa och tog på sig kepsen.

Elsa och hennes morbror Matti får ansvar för en skulptur på konstmuseet. Den ska forslas till rätt sal, och därmed börjar jakten - via rum med olika färg och form. Det är ett ansvarsfullt jobb att hanskas med ett v ä r d e f u l l t konstverk, och det gäller att ha pejl på vägen genom museet! Men allt går inte riktigt som de har tänkt sig …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-07-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670004

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

287

Vikt (kg)

0.382

Bredd (mm)

222

 

Vårt lilla landslag - Cupen

Om boken

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...

Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!

Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag - Cupen

 

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Följ med när Pytte firar jul för första gången!

Den lilla ponnyn Pytte är tillbaka i en stämningsfull berättelse om julen och allt vad den innebär med klappar, mat och pynt. Men framför allt om omtanke och snällhet. Ingrid Flygares böcker om Pytte och hans vänner är storfavoriter för alla små hästälskare.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.