bok

Spökhistorier från det svarta skeppet

Chris Priestley

Författare

David Roberts

Illustratör

Beskrivning

2010-05-27
Svenska
9-12

Författare

Chris Priestley

Illustratör

David Roberts

Snigelhämnd, ett barn med ett elakt skratt, livsfarlig kärlek, dödsskepp, tatuerade händer - vad döljer sig egentligen under den stormiga ytan ... Bör läsas högt i ett mörkt rum en stormig natt, gärna i närheten av ett vilt hav.

Det gamla värdshuset klänger sig fast på toppen av den vindpinade klippan, högt ovanför det stormiga och upprörda havet. Barnen Ethan och Cathy är sjuka och har tvingats stanna hemma medan deras pappa går för att hämta doktorn. Han får dem att lova att inte släppa in någon innan han är tillbaka. Men det dröjer inte länge förrän en knackning hörs på dörren … Utanför står en sjöman och ber om skydd mot ovädret. Cathy, som tycker synd om sjömannen, vill att de ska släppa in honom. Ethan tvekar men låter sig övertalas. Mannen slår sig ner och till barnens stora förtjusning börjar han berätta spökhistorier för dem. Men det är något med mannen som inte stämmer …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Tales of terror from the Black Ship

Originalspråk

Engelska

Översättare

Cajsa Odeskans

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-05-27

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672992

Antal Sidor

256

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.388

Bredd (mm)

131

 

Spökhistorier från den mörka tunneln

Om boken

Kritikerhyllade Chris Priestley befäster med sin tredje bok sin position som barnens egen lysande hybrid mellan Stephen King och Edgar Allan Poe. Inget för mörkrädda!

När Robert ska åka ensam med tåget till skolan för första gången kommer plötsligt en märklig vitklädd dam in i kupén. Hon är ung och vacker, men kuslig. Det är något med henne som inte stämmer. Precis i ingången till en lång, mörk tunnel blir tåget stående och för att fördriva tiden börjar damen i vitt berätta historier för Robert, den ena kusligare än den andra.
Möt guvernanten som mer och mer börjar inse att problembarnet hon är satt att undervisa kanske inte existerar, eller den kringresande dockmakaren som har mycket udda material i sina dockor.

Mördarplantor, dinosaurieliknande vidunder och onda älvor - allt ryms i Priestleys nervkittlande skräckvärld, där de novelliknande historierna så småningom knyts samman i en blodisande helhet.

Chris Priestley

Spökhistorier från den mörka tunneln

 

Relaterat