bok

Onkel Montagues spökhistorier

Chris Priestley

Författare

David Roberts

Illustratör

Beskrivning

2009-03-13
Svenska
9-12

Författare

Chris Priestley

Illustratör

David Roberts

Onkel Montague bor ensam i ett stort hus i en otäck skog. Varje gång hans unge brorson Edgar kommer på besök berättar han en ny, otäck spökhistora. Men för varje historia blir Edgar mer och mer medveten om att det är något kusligt på gång i det stora gamla huset. Snart framträder ett mönster - alla historier handlar om unga människor som har råkat illa ut på de mest fasansfulla sätt. Men hur kan onkel Montague känna till alla historier? Och vad är det egentligen som döljer sig i onkelns mörka förflutna?

Som en blandning mellan Edgar Allan Poe och Alfred Hitchcock är denna nervpirrande spökhistoria för alla unga skräckälskare.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Uncle Montague's Tales of Terror

Originalspråk

Svenska

Översättare

Cajsa Odeskans

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-03-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669183

Antal Sidor

240

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.409

Bredd (mm)

131

Recensioner

bokomaten.blogspot.com

”Ååååh, vad härligt rysligt det här är.”

"Ååååh, vad härligt rysligt det här är. Boken är Hcg-klassad och passar säkert bra för en 11-åring men ajajaj, vad jag myser när jag läser det här jag också. Jag gjorde dock misstaget att läsa den här boken när jag var ensam i sommarstugan och sov över inför bokmässan… "

”Det är snyggt utfört.” Svenska Dagbladet recenserar Onkel Montagues spökhistorier

"Det är snyggt utfört. Chris Priestley balanserar väl mot genrens formler - igenkännbart, men bara stundtals förutsägbart. Litterära referenser och små hattlyftningar poppar här och var upp. Illustrationerna underbygger skickligt skräckens intrång. Det är tillbörligt läskigt, inte utan uppfriskande ironi och humor. Och om man önskar, kan man även lära sig något om hur en bra berättelse byggs upp. Inte bara en spökhistoria."Per Israelson, Svenska Dagbladet

”En bok att rysa till, och att imponeras av.” boktoka.se

"Det här var en samling berättelser som jag gillade. Lagom kusliga historier, på intet sätt snälla i en snygg ramberättelse. En bok att rysa till, och att imponeras av."boktoka.se

 

Spökhistorier från den mörka tunneln

Om boken

Kritikerhyllade Chris Priestley befäster med sin tredje bok sin position som barnens egen lysande hybrid mellan Stephen King och Edgar Allan Poe. Inget för mörkrädda!

När Robert ska åka ensam med tåget till skolan för första gången kommer plötsligt en märklig vitklädd dam in i kupén. Hon är ung och vacker, men kuslig. Det är något med henne som inte stämmer. Precis i ingången till en lång, mörk tunnel blir tåget stående och för att fördriva tiden börjar damen i vitt berätta historier för Robert, den ena kusligare än den andra.
Möt guvernanten som mer och mer börjar inse att problembarnet hon är satt att undervisa kanske inte existerar, eller den kringresande dockmakaren som har mycket udda material i sina dockor.

Mördarplantor, dinosaurieliknande vidunder och onda älvor - allt ryms i Priestleys nervkittlande skräckvärld, där de novelliknande historierna så småningom knyts samman i en blodisande helhet.

Chris Priestley

Spökhistorier från den mörka tunneln

 

Relaterat