bok

Megavega & Supernova och mjölkmannen

Pascale Vallin Johansson

Författare

Anders Sparring

Författare

Jan Vierth

Författare

Valentin Schönbeck

Illustratör

Beskrivning

2010-08-26
Svenska
6-9

Författare

Pascale Vallin Johansson, Anders Sparring, Jan Vierth

Superskurken Gjerta är ute efter Megavega och Supernova. Systrarna måste gömma sig på jorden och de är tvungna att dölja sina superkrafter. Men det är inte helt lätt att låtsas vara ett vanligt barn när man egentligen är en superhjälte ...

Megavega och Supernova flyttar tillsammans med sina föräldrar Gummi-Gunnar och Stunt-Stina till det lilla samhället Svensjöfors för att komma undan Gjerta. Först verkar allt vara frid och fröjd, men sen börjar det hända konstiga saker. Allt vatten i staden försvinner! Och Megavega och Supernova som har lovat mamma och pappa att inte använda sina superkrafter ...

Figurerna från SVT:s populära julkalender Superhjältejul är tillbaka i ett lättläst och häftigt äventyr för den som just har lärt sig läsa. Många roliga illustrationer av Valentin Schönbeck, lagom långa kapitel och så spännande att man bara måste vända blad ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-08-26

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675023

Antal Sidor

106

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.291

Bredd (mm)

150

 

Eldöga

Om boken

Framför en av tavlorna, längst bort i rummet, står en tjej med ryggen mot mig. Jag ryser när jag ser att hon har glänsande guldgula bärnstenar inflätade i sitt långa bruna hår. Precis som tjejen i min dröm.

En dag ringer det på dörren och där utanför står Solveigs biologiska pappa. Solveig blir chockad, samtidigt känner hon genast en dragning till pappan, som hon inte träffat sen hon var bebis. Det är som om de förstår varandra. Solveig blir medbjuden på filmpremiärer och kändisfester. Det verkar som om hennes pappa känner alla! Samtidigt får pojkvännen Daniel en ny kompis och Solveig känner sig svartsjuk. Varför är den nya kompisen så viktig helt plötsligt?

När Solveig en kväll får besök av en koltrast undrar hon vad fågeln har för budskap den här gången. Och snart dras hon in i ett mysterium som visar sig ha koppling till hennes pappa …

Mystik, kärlek och familjehemligheter i den tredje och avslutande delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Eldöga är en fristående fortsättning på Jordängel och Snöstjärna.

Pascale Vallin Johansson

Eldöga

 

Relaterat

Nyheter

Spänning, kärlek och kalla kårar

Ett kråkslott med ekon från det förflutna, en tavla som byter motiv och gamla familjehemligheter. Det är några av huvudingredienserna i Snöstjärna, del två i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.

Magisk realism på nedlagt mentalsjukhus

Fågelspår-trilogin börjar här! Jordängel är ett fint porträtt av två ensamma ungdomar: trettonåringarna Solveig och Daniel. Det blir mystiskt nervkittlande i denna bok – där verkliga målningar spelar en central roll.

”Det var en flicka på ett svartvitt fotografi som drog in mig i historien”

Nu är författaren bakom Amargitrilogin tillbaka med en spännande berättelse om stark vänskap som kan förändra allt. Inspiration har hon hämtat från en historisk plats; ett hem för föräldralösa flickor.